ΑΘΗΝΑ
16:08
|
02.05.2024
Η εταιρεία διαχείρισης του μετρό του Παρισιού ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η υπηρεσία διακόπηκε στη περιοχή, για λόγους ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Παρισιού, όπου άντρες της Ταξιαρχίας Έρευνας και Επέμβασης (ΒRΙ) της γαλλικής αστυνομίας απέκλεισαν το ιρανικό προξενείο, ύστερα από αναφορές ότι ένας άνδρας απείλησε να ανατιναχτεί, εντός του προξενείου.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές, αφού κρύφτηκε σε κτίριο του ιρανικού προξενείου, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή της εφημερίδας, η σύλληψη έγινε όταν «το άτομο βγήκε έξω» από το κτήριο.

 «Η BRI πραγματοποιεί επί του παρόντος μια έρευνα στη γύρω περιοχή, μια έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα το απόγευμα, αστυνομική πηγή ανέφερε στο Reuters ότι ο άνδρας εθεάθη να εισέρχεται στο προξενείο, κρατώντας χειροβομβίδα και φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο ζήτησαν από τους διερχόμενους να απομακρυνθούν από την περιοχή, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα άτομο στην ιρανική πρεσβεία που ανταποκρίθηκε σε κλήση του ειδησεογραφικού πρακτορείου αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για την κατάσταση.

«Σήμερα γύρω στις 11 π.μ., ένας άνδρας εθεάθη από έναν μόνο μάρτυρα να μπαίνει στο ιρανικό προξενείο στην οδό rue de Fresnel στο Παρίσι, κουβαλώντας χειροβομβίδα ή εκρηκτικό γιλέκο», δήλωσε πηγή από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού στη Le Figaro. «Ο αξιωματικός της αστυνομίας κινητοποίησε την BRI» -μια επίλεκτη μονάδα της Γαλλικής Αστυνομίας-, διευκρινίζοντας ότι το προξενείο είχε υποβάλει «αίτημα για επέμβαση» στο αρχηγείο.

Η εταιρεία διαχείρισης του μετρό του Παρισιού, RATP, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η υπηρεσία διακόπηκε στη περιοχή, για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, εκρήξεις αντήχησαν πάνω από την ιρανική πόλη Ισφαχάν, ύστερα από μια φερόμενη ισραηλινή επίθεση, αλλά η Τεχεράνη υποβάθμισε το περιστατικό, δείχνοντας πως δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αντίποινα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα