ΑΘΗΝΑ
10:09
|
03.05.2024
«Οι ναυτεργάτες έχουν διαχρονικά πληρώσει, βαρύ φόρο αίματος, στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών», επισημαίνει η ΠΕΜΕΝ
43χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον χώρο του μηχανοστασίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που βρισκόταν για εργασίες επισκευής και συντήρησης στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, με θύμα έναν 43χρονο μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή Περάματος, ο 43χρονος βοηθός ηλεκτρολόγου του πλοίου Blue Star Mykonos τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον χώρο του μηχανοστασίου και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) επισημαίνει ότι επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών στα καράβια, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο και αυξάνεται η εντατικοποίηση της δουλειάς.

«Οι ζωές των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων, για το κεφάλαιο είναι κόστος και η προστασία, η πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου, δεν χωράνε στα κέρδη τους. Οι ναυτεργάτες έχουν διαχρονικά πληρώσει, βαρύ φόρο αίματος, στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών», αναφέρει και καλεί τους ναυτεργάτες να αναπτύξουν πολύμορφη δράση, «ενάντια στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα