ΑΘΗΝΑ
06:04
|
06.05.2024
Η G7 συζητά την πιθανότητα χρήσης ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 300 δις δολαρίων, για τη χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δικαστική οδό ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει το Κρεμλίνο, στη περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν με το σχέδιο οικονομικής υποστήριξης στην Ουκρανία μέσω των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με αυτό, γιατί πρόκειται ουσιαστικά για την καταστροφή όλων των θεμελίων του οικονομικού συστήματος. Πρόκειται για καταπάτηση της κρατικής περιουσίας, των κρατικών κεφαλαίων και της ιδιωτικής περιουσίας. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως νόμιμη ενέργεια – είναι παράνομο και, κατά συνέπεια, θα υποβληθεί σε αντίποινα και νομικές διαδικασίες», δήλωσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η δίκη θα είναι «πολύπλοκη», αλλά θα προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν οι αρχές των ΗΠΑ εγκρίνουν εν τέλει το νομοσχέδιο σχετικά με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως η G7 συζητά την πιθανότητα χρήσης ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία έχουν «παγώσει» στη Δύση, για τη χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.

«Εάν ληφθούν τέτοια μέτρα, φυσικά, πολλοί επενδυτές θα το σκεφτούν δέκα φορές πριν κάνουν οποιαδήποτε επένδυση στην αμερικανική οικονομία ή εμπιστευτούν εκεί τα περιουσιακά τους στοιχεία », τόνισε ο Πεσκόφ.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέστησε την προσοχή στα λόγια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η χρήση των κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσε να παραβιάσει τη διεθνή νομική τάξη, χαρακτηρίζοντας την αξιολόγηση της προέδρου «εύστοχη».

«Αυτό θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα