ΑΘΗΝΑ
23:33
|
03.05.2024
Οι ΗΠΑ φέρονται να εξετάζουν κυρώσεις εναντίον μονάδας του ισραηλινού στρατού για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δυτική Όχθη.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ζητά κυρώσεις κατά του Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λυπηρές» χαρακτήρισε η Τεχεράνη τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ιράν, μετά την επίθεση στο Ισραήλ, σε απάντηση της ισραηλινής επίθεσης στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίζει γρήγορα να επιβάλει περισσότερους παράνομους περιορισμούς κατά του Ιράν μόνο και μόνο επειδή άσκησε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα ενόψει της απερίσκεπτης επιθετικότητας του Ισραήλ», έγραψε στο X ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπτολαχιάν

«Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι ενώ το ισραηλινό καθεστώς συνεχίζει τη γενοκτονία του κατά των Παλαιστινίων, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου, όπως επιθέσεις με πυραύλους και ενέργειες που οδηγούν σε λιμό, η αντίδραση της Ε.Ε. δεν είναι παρά μόνο κούφια λόγια», πρόσθεσε ζητώντας την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει ξεκαθαρίσει πως το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την επιβολή κυρώσεων στον στρατό του, μετά από αναφορές πως οι ΗΠΑ εξετάζουν κυρώσεις εναντίον μονάδας του ισραηλινού στρατού, πιθανότατα της Netzah Yehuda, ή Judea Forever, που αποτελείται από υπερορθόδοξους Εβραίους στρατιώτες, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα