ΑΘΗΝΑ
15:37
|
17.05.2024
Οι φοιτητές φώναζαν μπροστά από τις πύλες του ιδρύματος, ενώ ορισμένοι εγκατέστησαν σκηνές στον προαύλιο χώρο.
Πανεπιστήμιο Σορβόννης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» ακούστηκε από φοιτητές και όχι μόνο στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Το κίνημα των φοιτητών εναντίον του Ισραήλ και του πολέμου της Γάζας πέρασε τον Ατλαντικό και βρήκε έδαφος στα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Οι διαδηλωτές και οι φοιτητές φωνάζοντας μπροστά από τις πύλες του ιδρύματος, την ώρα που ορισμένοι σπουδαστές εγκατέστησαν σκηνές στον προαύλιο χώρο.

Καθώς παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από ημέρες στο ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences Po), η συγκέντρωση στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια εξαπλώνονται στην Ευρώπη, την ώρα που ο καταστροφικός πόλεμος διανύει τον έβδομο μήνα του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαμαρτυρίες, που οδήγησαν τη διοίκηση του πανεπιστημίου να κλείσει το κτίριο για το υπόλοιπο της ημέρας, ήταν ειρηνικές, με τους φοιτητές να ζητούν από το ίδρυμα, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον δρόμο μπροστά από την κύρια είσοδο του πανεπιστημίου και βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ομάδα περίπου 50 φοιτητών, όπως μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα