ΑΘΗΝΑ
20:47
|
17.05.2024
«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», σχολίασε η φον ντερ Λάιεν σε συνάντηση με τους υποψηφίους επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, με τους υποψηφίους επικεφαλής των κομμάτων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Δεν αποκλείεται», απάντησε η φον ντερ Λάιεν σε ερώτηση αναφορικά με την πιθανότητα απαγόρευσης, αφού ο συντονιστής της συζήτησης αναφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου το TikTok αντιμετωπίζει εθνική απαγόρευση, εκτός εάν πουληθεί από τον ιδιοκτήτη του, ByteDance.

Η πρόεδρος έσπευσε να προσθέσει ότι η Επιτροπή ήταν «το πρώτο ίδρυμα παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά τηλέφωνα».

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», σχολίασε η φον ντερ Λάιεν, η οποία δεν εμφανίστηκε με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της Επιτροπής στο Μάαστριχτ, αλλά ως η κύρια υποψήφια του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όμως, η δήλωσή της έρχεται εν μέσω μιας σειράς αρνητικών ειδήσεων για το TikTok στην Ευρώπη.

Την περασμένη εβδομάδα, το TikTok αποφάσισε να αναστείλει μια λειτουργία που ανταμείβει τους χρήστες για τις αλληλεπιδράσεις τους μέσω της εφαρμογής TikTok Lite, αφότου η Επιτροπή άρχισε να ερευνά τη συμβατότητα της λειτουργίας αυτής, βάσει του εγχειριδίου κανόνων ελέγχου περιεχομένου του μπλοκ, τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).

Ακόμα, το TikTok αντιμετωπίζει ξεχωριστή έρευνα -επίσης βάσει του DSA- για εικαζόμενες αποτυχίες σχετικά με την προστασία ανηλίκων. Σύμφωνα με το DSA, η Επιτροπή μπορεί να διατάξει την προσωρινή αναστολή μιας υπηρεσίας ως έσχατη λύση σε περιπτώσεις παραβιάσεων του κανονισμού.

Τι απαντά το TikTok

Απάντηση εξέδωσε η μητρική εταιρεία ByteDance, αναφορικά με τις δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το TikTok, τονίζοντας ότι οι «φόβοι» που εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν είναι «άστοχοι».

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε το εξής: 

Τέτοιοι φόβοι είναι άστοχοι και βασίζονται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Η TikTok πρόκειται να επενδύσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία στο Project Clover, μια κορυφαία πρωτοβουλία του κλάδου για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας δεδομένων.

Το πρώτο μας ιρλανδικό κέντρο δεδομένων είναι σε λειτουργία, οι κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το NCC Group, είναι είναι ο ανεξάρτητος πάροχος ασφάλειας και έχουν αρχίσει τις εργασίες τους για την παροχή ανεξάρτητων ελέγχων και επαλήθευσης της προσέγγισής μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Ψηφιακό σχολείο και ψηφιακό φροντιστήριο παρουσίασε ο Πιερρακάκης

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα