ΑΘΗΝΑ
21:04
|
16.06.2024
Η συζήτηση ξεκίνησε με την αγόρευση του Πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Η συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με θέμα την ακρίβεια διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα κόμματα σήμερα 24/5 στη Βουλή, στην τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η διαδικασία διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, με θέμα την «αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί και να μας πει για ποιο λόγο η Ελλάδα είναι δεύτερη από το τέλος στην αγοραστική δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μας φτάνει σιγά σιγά και η τελευταία Βουλγαρία. Γιατί έχουμε το δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα μετά τη Μάλτα; Δεν είναι δυνατόν να έχουν ακριβότερα τα προϊόντα οι πολυεθνικές μόνο στην Ελλάδα. Να μας απαντήσει επίσης ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και της ενέργειας, ενώ η Ευρώπη ζητάει τη φορολόγησή τους. Και για ποιο λόγο δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης εφόσον το προτείνει και η Κομισιόν;», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας χτες στην ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, από τη δική του πλευρά, να επαναλάβει τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, στην χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας το καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς», και να υπερτονίσει την περιβόητη επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη δράση των πολυεθνικών και την αισχροκέρδεια.

Η συζήτηση θα αρχίσει με την αγόρευση του πρωθυπουργού, μετά την οποία ακολουθούν οι ομιλίες των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών. Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος αγορεύσεων των αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του πρωθυπουργού. Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής:

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα