ΑΘΗΝΑ
01:46
|
17.06.2024
Ωστόσο, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δυο υπάλληλοι της ΔΟΥ, που εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες.
ΔΟΥ Χαλκίδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες. Στους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών πολιτών: «Δεν αντέχω άλλο, θέλω να πεθάνω, θάψτε με εδώ». Αυτά φέρεται να είναι τα πρώτα λόγια της διευθύντριας της εφορίας της Χαλκίδας όταν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί πέρασε το δικαστικό μέγαρο της περιοχής.

Εκτός από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών ένα νέο βίντεο αποτυπώνει την στιγμή που επιχειρηματίας που φέρεται να είναι ο τελευταίος που είχε συνδιαλλάγει με τα μέλη του κυκλώματος βγαίνει από την εφορία κρατώντας ένα φάκελο στο χέρι αφού πρώτα έχει παραδώσει 10.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί μία ακόμα παράδοση αντίστοιχου ποσού στην διοικήτρια της εφορίας αλλά τότε είχαν μπει τα γρανάζια σε λειτουργία και οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ είχαν στην επιτήρησή τους τα μέλη του κυκλώματος. Επισημαίνεται πως όταν ο επιχειρηματίας βγήκε από την εφορία έχοντας παραδώσει τα χρήματα τότε έγινε η επιχείρηση των αστυνομικών και συνέλαβε τα 7 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Αμίλητοι, οι κατηγορούμενοι πρωταγωνιστές του κυκλώματος διαφθοράς της ΔΟΥ Χαλκίδας, πέρασαν νωρίτερα το κατώφλι των δικαστηρίων. Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα. Οπτικά ντοκουμέντα, αποτυπώνουν την διεκπεραιώτρια του κυκλώματος, την στιγμή που βγαίνει από την εφορία κρατώντας στα χέρια της φάκελο που της έδωσε η διευθύντρια μετά από εκβιασμό επιχειρηματία.

Το μέγεθος της διαφθοράς, αποτυπώνεται στα όσα φέρεται να ανέφερε στα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο επιχειρηματίας που εξαναγκάστηκε να δώσει τον επίμαχο φάκελο με τα 10.000 ευρώ, στην προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ., δρομολογώντας τις συλλήψεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα