ΑΘΗΝΑ
14:26
|
17.06.2024
Ανησυχία μετά τον ξυλοδαρμό από φιλο-σιωνιστές του Ιταλού σεφ Ρούμπιο, ο οποίος τολμούσε να καταγγείλει την παλαιστινιακή γενοκτονία.
Πορεία της «Εβραϊκής Μπριγάδας» στις 25 Απριλίου στο Μιλάνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αποκρουστικό επεισόδιο των προηγούμενων ημερών, με τον άγριο ξυλοδαρμό από φιλο-σιωνιστές του γνωστού σε όλη την Ιταλία τηλεοπτικού σεφ Ρούμπιο, ο οποίος τολμούσε να καταγγείλει την παλαιστινιακή γενοκτονία από τη δημόσια σκηνή, εξόν από τον προφανή αποτροπιασμό έχει ξυπνήσει μία γενικότερη ανησυχία. Όπως φαίνεται η κλιμακούμενη και απροκάλυπτη επίθεση που έχει εξαπολύσει η ακροδεξιά ηγεσία του Ισραήλ και οι ακραίες φιλο-σιωνιστικές οργανώσεις και συμφέροντα στο εξωτερικό στέλνει πλέον ένα πιο ηχηρό μήνυμα. Έχοντας περάσει από τις προγραφές και συκοφαντήσεις όσων τολμούν να καταγγείλουν την κυβέρνηση Νετανιάχου και τα σχέδιά της για διωγμό των Παλαιστινίων, πλέον κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στο επίπεδο της άμεσης αυτοδικίας, της σωματικής βίας και της πραγματικής τρομοκράτησης.

Βέβαια, η επίθεση ενάντια στον Ρούμπιο έξω από το σπίτι του και ο παράλληλος βανδαλισμός του αυτοκινήτου του αποτελούν την κατάληψη μίας προαναγγελθείσας κλιμάκωσης των συμμάχων του Νετανιάχου και στην Ιταλία, στα πρότυπα της πανστρατιάς που έχει κηρύξει σε παγκόσμιο επίπεδα το σιωνιστικό κύκλωμα και η ακροδεξιά παράταξη που ασκεί την ηγεμονία στο Ισραήλ. Κάτι που είχε ξεκινήσει από τα περασμένα χρόνια.

Στην Ιταλία δύσκολο είναι να ξεχασθεί το σάλπισμα «ερχόμαστε να σας πιάσουμε», που είχε προφέρει ο κορυφαίος εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης Ρικάρντο Πασίφιτσι (το εντελώς αντίθετο απ’ ό,τι σημαίνει το όνομά του). Τότε, που στη διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ στην Πύλη του Τίτου στις 10 Οκτωβρίου 2023 στη Ρώμη είχε προειδοποιήσει  με τα ονόματά τους διάφορους που δημόσια κατήγγειλαν την επερχόμενη γενοκτονία (μεταξύ τους ο ίδιος ο σεφ Rubio  -ως «σεφ που δημοσιεύει αντισημιτικές αναρτήσεις»- και οι καθηγητές Ντ’ Όρσι και Ορσίνι). Το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νόρντιο καταδίκασε χλιαρά το «ερχόμαστε να σας πιάσουμε», δεν καθησύχασε φυσικά τους στοχευμένους.

Το πρώτο σήμα είχε δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο, με την επίθεση που δέχθηκε κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο Fiumicino ο γνωστός Ιταλοπαλαιστίνιος ακτιβιστής Καρέμ Ροχάνα. Στη συνέχεια, έπειτα ήλθε η σειρά της «κατάληψης του δρόμου», με τα γεγονότα στην Πύλη Σαν Πάολο της Ρώμης, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη για τον προσβλητικό τους χαρακτήρα και την αναίδειά τους. Όταν στη διάρκεια των εορτασμών της εθνικής γιορτής για την απελευθέρωση από τον φασισμό στις 25 Απριλίου, εβραϊκές εξτρεμιστικές ομάδες, με επικεφαλής την περιώνυμη «Εβραϊκή Μπριγάδα», φανατική οργάνωση που σφετερίζεται το όνομα του ιστορικού ομώνυμου στρατιωτικού σώματος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με πυροβολισμούς και αντικείμενα που πέταξαν στους διαδηλωτές, επιχείρησαν ανοικτά να εκφοβίσουν δημοσιογράφους, εξαπέλυαν λεκτικές απειλές κατά γυναικείων οργανώσεων που φώναζαν συνθήματα για την Παλαιστίνη.

Η πιο σημαντική κλιμάκωση σημειώθηκε αργότερα στο Πανεπιστήμιο La Sapienza, όταν πραγματοποιήθηκε καταδρομική επιδρομή ατόμων την ώρα λειτουργίας του παν/μιου. Οι «κομάντο» με καλυμμένα  πρόσωπα, που βανδάλισαν  πλάκα αφιερωμένη στον καθηγητή Tαγιέχ στη Σχολή Φυσικής και έγραψαν τις λέξεις Israel και ζωγράφισαν αστέρια του Δαυίδ στους τοίχους. Αλλά και την περασμένη εβδομάδα, ένας μαθητής από ένα λύκειο στη Ρώμη, ο οποίος δραστηριοποιείται υπέρ της Παλαιστίνης βρήκε ένα ισραηλινό χαρτονόμισμα έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Μία προειδοποίηση σε μαφιόζικο στυλ.

Στον ξυλοδαρμό του σεφ Ρούμπιο, έξω από το σπίτι του, όλα είχαν οργανωθεί στην εντέλεια, καθώς οι αυτουργοί της πράξης είχαν σαμποτάρει την πύλη εισόδου για να βεβαιωθούν ότι δεν θα καταφύγει στο εσωτερικό του και αποφύγει το γρονθοκόπημα. Μια άψογη τεχνική αστικής τρομοκρατίας, στην οποία από την εποχή του «απελευθερωτικού» αγώνα του 1947-8 οι εβραϊκές τρομοκρατικές οργανώσεις της Χαγκάνα είχαν διαπρέψει. Ο Ρούμπιο βέβαια είχε στοχοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους κι από πολλαπλά μέσα για αναρτήσεις του όπως «μία γενοκτονία δεν μπορεί να αποφευχθεί όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Νετανιάχου στις ηγεσίες». Κάτι που είχαν τονίσει άλλωστε και πολλοί μη σιωνιστές Εβραίοι. Όμως η εβραϊκή κοινότητα στην Ιταλία είχε κινητοποιηθεί στοχευμένα και είχε απαιτήσει από το Facebook και το X να κατεβάζουν αναρτήσεις του, προλειαίνοντας το έδαφος για την αιτιολόγηση της επίθεσης.

Η δημιουργία ομάδων δράσης, ειδικά επιλεγμένων με βάση το ποσοστό του σιωνιστικού φανατισμού, μεταξύ των εβραϊκών κοινοτήτων της διασποράς, ανταποκρίνεται στα εκπεφρασμένα σχέδια του Ισραηλινού υπουργού Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ για κινητοποιήσεις παραστρατιωτικών ομάδων ενάντια στους Παλαιστινίους και φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές σε χώρες όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις. Στρατηγική, που τις συνέπειές της διαπιστώσαμε στα όσα συνέβησαν με τις επιθέσεις σιωνιστών στο πλάι των αστυνομικών στο Παν/μιο του Λος Άντζελες, στη Science Po στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ, το Βερολίνο και αλλού στην Ευρώπη, όπου γιγαντώνεται το κύμα διαμαρτυρίας των νέων κατά της ισραηλινής θηριωδίας.

Μία στρατηγική που τελικό σκοπό έχει, όπως ακριβώς και με τους Παλαιστινίους, να περάσει εν στόματι μαχαίρας, όσους τολμούν να ψελλίσουν έστω και κάτι υπέρ των Παλαιστινίων. Έχοντας στην πρώτη γραμμή τη μεγάλη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης, στα λόμπι των μεγάλων επιχειρήσεων (όπως αποκαλύπτεται από το chat που είχαν σημαίνοντες μεγιστάνες στις ΗΠΑ για το πώς θα κλιμακωθεί η επίθεση ενάντια στους φοιτητές στο Παν/μιο Κολούμπια και «να αλλάξει η αφήγηση για το Ισραήλ» , σύμφωνα με δημοσίευμα της κατά τ’ άλλα ανοικτά φιλοϊσραηλινής Washington Post). Και φυσικά μη λησμονούμε τα επαίσχυντα sites, όπως το διαβόητο Canary Mission, που διαπομπεύει ως αντισημίτες καθηγητές, ακτιβιστές, κινήματα για τα δικαιώματα, ειρηνιστές, με χαρακτηρισμούς και τρόπο που παραπέμπουν εμφανώς στην προτροπή για δολοφονία (όχι μόνο χαρακτήρων). Φυσικά, τηρώντας τα προσχήματα, τονίζουν πως στόχος τους είναι και οι ακροδεξιές ομάδες -μόνο που αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί μία contradictio in terminis, μιας και οι Αμερικανοί κι άλλοι ακροδεξιοί από καιρό τώρα υποστηρίζουν αμέριστα το Ισραήλ, στο πλαίσιο του αντι-ισλαμικού τους μίσους, ενώ ανοικτά δεδηλωμένοι ακροδεξιοί βρίσκονται τώρα στην κυβέρνηση του ισραηλινού κράτους.

Από τις προγραφές των σιωνιστών δεν αποκλείονται και μεγάλες κοινότητες, όχι μόνον πρόσωπα: πρόσφατα ισραηλινά sites χαρακτήριζαν τη Γενεύη ως  ««πόλη του τρόμου για Εβραίους” . Όχι τυχαία, καθώς η ελβετική πόλη είναι έδρα για πολλούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς και του ΟΗΕ, που στη διάρκεια τούτων των μηνών της γενοκτονίας έχουν ασκήσει κριτικές στον Νετανιάχου κι έχουν αναλάβει ανθρωπιστική δράση στη Γάζα. Γνωστή είναι και η επίθεση που εξαπολύει το Τελ Αβίβ στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο  Γκουτέρες, ενώ τώρα που στο στόχαστρο της διεθνούς δικαιοσύνης έχει μπει και ο ίδιος ο Νετανιάχου (βέβαια για παραβιάσεις στο jus in bellum κι όχι στο jus ad bellum, ποπυ στην ουσία αποτελεί και κυρίαρχη συνθήκη στο Ισραήλ που αιτιολογεί την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη γη τους) οι στοχοποιήσεις κι οι επιθέσεις ενάντια σε «εχθρούς του Ισραήλ»  μέλλει να κλιμακωθούν . Με μεγάλο σύμμαχό τους, φυσικά, τις ΗΠΑ. Που μάλιστα, εδώ γελάμε, θέλοντας να εκμεταλλευθεί την όποια διεθνή κατάσταση για να επιτεθεί στον μεγάλο παγκόσμιο ανταγωνιστή της στον νεο-αποικισμό, την Κίνα, μέσω των φερέφωνων της Think Tank «ανακαλύπτει» συνωμοσίες του Πεκίνου. Εν προκειμένω, μέσω της Network Contagion Research Institute (NCRI), «ινστιτούτο» της γνωστής  Molinari & co, που κατασκευάζει θεωρίες ενάντια στην «παραπληροφόρηση» των «εχθρών» κι έχει μεγαλουργήσει με σωρεία φιλο-ισραηλινών «ερευνών και εκθέσεων» στο να «καταδεικνύει» και να καταγγέλλει τους αντισημιτικούς κανόνες και δόγματα που «διαβρώνουν τα αμερικανικά πανεπιστήμια, οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ είναι… δάκτυλος του Πεκίνου , δια «αριστερών» μεσαζόντων του (όπως το Singham Network) και του TikTok!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στίβεν Φράι: Η αφαίρεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι σαν να έκλεβαν οι Ναζί την Αψίδα του Θριάμβου

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Το εκλογικό μήνυμα δεν ελήφθη (να δεις τι σου ‘χουν για μετά)

Νίκος Παππάς: Εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ όπως στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα