ΑΘΗΝΑ
02:15
|
27.07.2024
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σήμερα το απόγευμα.
Περισσότεροι από 36.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η ισραηλινή επίθεση στην νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, στην πόλη Ράφα, με αυτόπτες μάρτυρες να καταγγέλλουν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης πως ο ισραηλινός στρατός έχει πλέον εισβάλει στο κέντρο της πόλης, με τα τανκ να παρελαύνουν.

Tρεις εβδομάδες μετά τη χερσαία επιχείρηση στη νότια πόλη της Γάζας που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως, τα τανκς έφτασαν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στο τέμενος Al-Awda, σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέγραψε το Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του συνέχισαν να επιχειρούν στην περιοχή της Ράφα χωρίς να σχολιάσει τις αναφερόμενες προελάσεις στο κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν την πόλη με αεροπορικές επιδρομές και πυρά τανκς, είπαν οι κάτοικοι, εντείνοντας την επίθεσή τους, παρά τη διεθνή κατακραυγή για την επίθεση την Κυριακή, που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιους, κυρίως παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

Περισσότεροι από 36.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης), ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας, κράτους-μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας που εκπροσωπεί τις αραβικές χώρες, κι υποστηρίχθηκε από τη Σλοβενία, εξήγησαν οι πηγές.

Ο ΟΗΕ κάλεσε να διενεργηθεί «πλήρης και διαφανής» έρευνα για τον βομβαρδισμό του καταυλισμού στη Ράφα.

Η παλαιστινιακή Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για πολλά απανθρακωμένα πτώματα στην πυρκαγιά που σάρωσε τον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπαρκάσατ, τον οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην (UNRWA), βορειοδυτικά της Ράφα.

«Είδαμε πτώματα απανθρακωμένα, διαμελισμένα (…) ακρωτηριασμένους, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους» που τραυματίστηκαν, αφηγήθηκε ο Μοχάμεντ αλ Μουγαγίρ, εργαζόμενος στην Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα