ΑΘΗΝΑ
18:49
|
30.04.2024
Πέθανε στο νοσοκομείο αφού υπέστη θρόμβους αίματος, μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca, δήλωσε η οικογένειά της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βραβευμένη παρουσιάστρια του ραδιοφώνου του BBC Λίζα Σόου, πέθανε στο νοσοκομείο αφού υπέστη θρόμβους αίματος, μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Η 44χρονη, που εργαζόταν στο BBC Newcastle από το 2015, εμφάνισε “σοβαρούς” πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο και αρρώστησε λίγες μέρες αργότερα, δήλωσαν οι συγγενείς της. Η Λίζα Σόου πέθανε στο Royal Victoria του Newcastle, την Παρασκευή (21/5) το απόγευμα, έχοντας υποβληθεί σε εντατική θεραπεία για θρόμβους και αιμορραγία.

“Η Λίζα εμφάνισε σοβαρούς πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca και αρρώστησε λίγες ημέρες αργότερα. Δέχθηκε θεραπεία από την ομάδα εντατικής θεραπείας του Royal Victoria Infirmary για θρόμβους αίματος και εγκεφαλική αιμοραγία. Πέθανε, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της το απόγευμα της Παρασκευής. Είμαστε συντετριμμένοι και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Θα την αγαπάμε και πάντα θα μας λείπει” δήλωσε η οικογένεια της 44 χρονης, στο BBC.

Η Λίζα Σόου κέρδισε το Sony Gold Award το 2012 για την πρωινή εκπομπή της που συμπαρουσίαζε με την Gary Philipson.

“Όλοι στο σταθμό είναι συντετριμμένοι και σκέφτονται την υπέροχη οικογένεια της. Ήταν μια αξιόπιστη συνάδελφος, μια λαμπρή παρουσιάστρια, μια υπέροχη φίλη και μια στοργική σύζυγος και μαμά. Μου άρεσε πολύ στο ραδιόφωνο και αγαπήθηκε από το κοινό μας, Xάσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που σήμαινε πολλά για πολλούς ανθρώπους”, είπε ο Ρικ Μάρτιν, αρχισυντάκτης στο BBC Radio Newcastle.

Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 309 περιστατικά θρομβώσεων σε σύνολο 33 εκατομμυρίων ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ρυθμιστικών Υπηρεσιών Φαρμάκων και Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA), ένας στους 100.000 εμβολιασμένους στην ηλικία των 40 ετών διατρέχει κίνδυνο θρόμβωσης, ενώ αναφορικά με όλες τις ηλικιακές ομάδες, μόλις ένας στο ένα εκατομμύριο κινδυνεύει να πεθάνει μετά τον εμβολιασμό του.

Η Βρετανική Ρυθμιστική Υπηρεσία τονίζει ότι τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το εμβόλιο προκαλεί τους θρόμβους.

Συνάδελφοι και ακροατές έχουν αποτίσει φόρο τιμής στη Λίζα Σόου από τότε που ο θάνατός της ανακοινώθηκε από τον Alfie Joey στην κυριακάτικη εκπομπή του στο Radio Newcastle.

Mε πληροφορίες από BBC και The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα