ΑΘΗΝΑ
07:22
|
18.10.2024
Η ιρανική αεροπορία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολλά μαχητικά που αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την ισλαμική επανάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο πιλότοι στο νοτιοδυτικό Ιράν, όταν το σύστημα εκτόξευσης του μαχητικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν, ενεργοποιήθηκε κατά λάθος, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός IRIB..

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο θάνατος των δύο πιλότων του υπερηχητικoύ μαχητικού αεροσκάφους F-5 οφείλεται σε τεχνικό σφάλμα, μια “ασυνήθιστη ενεργοποίηση των καθισμάτων εκτόξευσης” πριν από την απογείωση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης (01/06) στην αεροπορική βάση Dezful στη νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν.

Σημειώνεται ότι η ιρανική αεροπορία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολλά μαχητικά αεροσκάφη που αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος Northrop F-5 της ελβετικής πολεμικής αεροπορίας έπεσε στο κεντρικό καντόνι του Obwalden. Ο πιλότος του ωστόσο κατάφερε να εγκαταλείψει εγκαίρως το πιλοτήριο και να σωθεί.

Το 2018 επίσης, ένα άλλο μαχητικό F-5, το οποίο είχε αγοράσει το Ιράν από τις ΗΠΑ, συνετρίβη στο νότιο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του, ενώ ο συγκυβερνήτης κατάφερε να σωθεί.

Τα υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη “Northrop F-5” σχεδιάστηκαν στο τέλος της δεκαετίας του 1950 από τη Northrop Corporation. Σε ορισμένες χώρες παραμένουν ακόμα ενεργά και χρησιμοποιούνται σε εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Πηγή: deccanherald.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας

Ο αβάσταχτος κρετινισμός του αντί-λαϊκισμού της αστικής τάξης

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα