ΑΘΗΝΑ
22:16
|
21.05.2024
η επιτροπή των ειδικών εισηγείται να αρθούν οι περιορισμοί για καταστήματα, κλειστούς κινηματογράφους, παιδότοπους, θερμά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη (17/6) το απόγευμα υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών εισηγείται να αρθούν οι περιορισμοί για καταστήματα, κλειστούς κινηματογράφους, παιδότοπους, θερμά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ.

Η επιτροπή εισηγείται να ισχύσουν από το Σάββατο 19 Ιουλίου τα κάτωθι:

  • Λειτουργία καταστημάτων με 1 πελάτη ανά 16 τ.μ (ενώ τώρα ισχύει 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.)
  • Άνοιγμα παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους
  • Άνοιγμα Λούνα Πάρκ
  • Άνοιγμα υπηρεσιών μασάζ

Από την 1 Ιουλίου:

Παράλληλα από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είναι ακόμη σε ισχύει από τη 1:30 τη νύχτα έως τις 5:00 το πρωί.

Ταυτόχρονα από την ίδια μέρα τίθεται σε ισχύ το Ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό που θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία: πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ PCR ή rapid test.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου όσοι έχουν εμβολιασθεί δεν θα απαιτείται να κάνουν self test για να πηγαίνουν στην εργασία τους όπως έχει ανακοινώσει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα