ΑΘΗΝΑ
05:50
|
28.04.2024
Χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στα περίχωρα της Μπαντζούλ αναζητώντας καταφύγιο μετά από σφροδρή νυχτερινή καταιγίδα που ισοπέδωσε δεκάδες σπίτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Γκάμπια, Μπαντζούλ αναζητώντας καταφύγιο την Πέμπτη (8/7), μετά από σφροδρή νυχτερινή καταιγίδα που ισοπέδωσε δεκάδες σπίτια σε ορισμένες από τις δυτικές περιοχές της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

“Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.500 εκτοπίστηκαν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας” δήλωσε την Πέμπτη (8/9) ο Σανά Ντάμπα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της μικρής χώρας της δυτικής Αφρικής.

“Κάθε ψυχή που χάνεται ως αποτέλεσμα μιας καταστροφής είναι μεγάλη απώλεια για τη χώρα”, πρόσθεσε ο Σάννα Ντάμπα, σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι 1.531 πληγέντες βρήκαν προσωρινά στέγη σε τεμένη και δημόσια κτήρια.

“Ο άνεμος κατέστρεψε την οροφή του σπιτιού μου … έχω καταστραφεί”, δήλωσε ο Amadou Marong, ο οποίος φιλοξενήθηκε από έναν γείτονα όταν οι άνεμοι ξεκόλλησαν τη λαμαρινένια στέγη του σπιτιού του.

Πολλές από τις παράκτιες αστικές περιοχές του μικρού αφρικανικού κράτους παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό την Πέμπτη το απόγευμα, μετά την καταστροφή των υποδομών κοινής ωφέλειας από τους ισχυρούς ανέμους, την κατακλυσμική βροχή και τις πλημμύρες.

Ο Πρόεδρος της Γκάμπια, Αντάμα Μπαρόου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη το απόγευμα για να αξιολογήσει την έκταση των ζημιών και για να εκπονήσει σχέδιο δράσης, ανέφερε το γραφείο του.

“Ο Πρόεδρος Μπάροου καλεί όλους του πολίτες της Γκάμπια και τους καλούς Σαμαρείτες να στηρίξουν τα θύματα με όποιο τρόπο μπορούν”, ανέφερε η προεδρία.

Η έκταση των ζημιών δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η μικρότερη χώρα της ηπειρωτικής Αφρικής έχει περίπου 2 εκατ. κατοίκους, κατά πλειονότητα μουσουλμάνους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα