ΑΘΗΝΑ
15:13
|
28.04.2024
Μια ακόμη επίθεση του Ρεπουμπλικανού εναντίον ενός αγαπημένου «φανταστικού» ήρωα των παιδιών της Αμερικής και της ύπουλης animated προπαγάνδας των Δημοκρατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμη φανταστικός ήρωας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας βρέθηκε στο στόχαστρο του συντηρητικού Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, Τεντ Κρουζ. Ο «βρετανικής καταγωγής» Μπομπ ο Μάστορας, οποίος ξέρει να κατασκευάζει τα πάντα με τη βοήθεια της Γουέντι και των μηχανημάτων που έχει στην ομάδα του, κατηγορήθηκε από τον γερουσιαστή του Τέξας, Ράφαελ Έντουαρντ «Τεντ» Κρουζ, για διασπορά «ωμής προπαγάνδας υπέρ του νομοσχεδίου Μπάιντεν για τις υποδομές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γιος του εξόριστου Κουβανού, Τεντ Κρουζ, κάλεσε τον Μπομπ τον Μάστορα να «σταματήσει να επιβάλλεται με τα πολύτιμα εργαλεία του στην αμερικανική οικονομία στηρίζοντας τις αλόγιστες και ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες των Δημοκρατικών!» Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο… καρτούν: «Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις ο Μπομπ πάντα χτίζει μανιωδώς κάτι. Τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα σε ένα άρρωστο και διεστραμμένο μήνυμα ότι οι λειτουργικές υποδομές είναι κάτι καλό». Ο γερουσιαστής από το Τέξας, ο οποίος προσπάθησε αλλά απέτυχε να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016, εξήγησε ότι στην οικογένεια Κρουζ ο Μπομπ ο Μάστορας είναι απαγορευμένος. «Συγγνώμη, Μπομπ Μάστιορα, αλλά προτιμώ την τηλεόρασή μου χωρίς τη δυσωδία του σοσιαλισμού».

Σκίτσο στο DeviantArt από τον καλλιτέχνη Sikojensika 


Ο Τεντ Κρουζ είναι πατέρας δύο παιδιών και είναι παντρεμένος με την Χάιντι Σουζάν Νέλσον. Κάποιοι σχολιαστές τον αποκαλούν «Εξολοθρευτή» γιατί, όπως υποστηρίζουν, προσφέρει συντηρητισμό, βρίσκει απήχηση στους ισπανόφωνους με τις κουβανέζικες ρίζες του και έχει το θάρρος των πεποιθήσεων του.

Προπαγανδιστής των Δημοκρατικών και ο Big Bird


Ο φανταστικός χαρακτήρας, Big Bird, το κίτρινο πουλί του Sesame Street, δεν μεγαλώνει ποτέ και παραμένει έξι ετών. Το περασμένο Σάββατο ο Big Bird εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού και ενημέρωσε το παιδικό κοινό του για την κατάσταση της υγείας του στο Twitter: «Έκανα το εμβόλιο για την COVID-19 σήμερα! Το φτερό μου πονάει λίγο, αλλά θα δώσει στο σώμα μου μια επιπλέον προστατευτική ενίσχυση που κρατά εμένα και τους άλλους υγιείς».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, «συνεχάρη» τον Big Bird και οι Ρεπουμπλικανοί εξοργίστηκαν με τη νέα ύπουλη προπαγάνδα των αντιπάπων τους κατά της αμερικανικής νεολαίας. «Μπράβο, @BigBird», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter το βράδυ της Κυριακής. «Το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε ολόκληρη τη γειτονιά σας ασφαλή».

Ο Big Bird δημοσίευσε το tweet ημέρες αφότου ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Ο Τεντ Κρουζ, βγήκε στην αντεπίθεση: «Κυβερνητική προπαγάνδα… για το 5χρονο παιδί σου!», έγραψε κοινοποιώντας το μήνυμα του Big Bird.

Στο πλευρό του τάχθηκε και η παρουσιάστρια της ναυαρχίδας του ρεπουμπλικανισμού FOX News, Λίζα Μπουθ, η οποία είπε ότι ήταν «πλύση εγκεφάλου σε παιδιά που δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό», ενώ ο παρουσιαστής του Newsmax, Στιβ Κόρτες, έγραψε: «Αυτό το είδος προπαγάνδας είναι στην πραγματικότητα κακό».

Το τρολάρισμα του Κρουζ στο Twitter και στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live ήταν ανελέητο!

Με πληροφορίες από The New Yorker

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα