ΑΘΗΝΑ
01:36
|
28.04.2024
Θα τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία χρόνια σύμφωνα με νέα ρύθμιση που αναμένεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζουν νέα ρύθμιση για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο.

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», δήλωσε η Ζέττα Μακρή και πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών – κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες.

Επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων και εξήγησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τι πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα, όπως ίσχυε από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, η δίωξη γονέων που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο υπήρχε ως πταίσμα που τιμωρούνταν με πρόστιμο. Το 2019 τα πταίσματα καταργήθηκαν και κατά συνέπεια η εν λόγω διάταξη. Με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, πλέον, η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετατρέπεται σε πλημμέλημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία χρόνια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα