ΑΘΗΝΑ
01:25
|
28.04.2024
Ένοπλοι, με ένα αυτοσχέδιο θωρακισμένο φορτηγό εισέβαλαν σε φυλακή στο Κεντρικό Μεξικό, απελευθερώνοντας εννέα κρατούμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι, με ένα αυτοσχέδιο θωρακισμένο φορτηγό και πολλά άλλα οχήματα, εισέβαλαν σε φυλακή στο Κεντρικό Μεξικό, απελευθερώνοντας εννέα κρατούμενους. Οι εγκληματίες φαίνεται πως πυροδότησαν εκρήξεις μέσω παγιδευμένων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους

.
Η επίθεση στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Τούλα ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας του Ιδάλγκο, Σάιμον Βάργκας, είπε ότι ενώ οι ένοπλοι εισέβαλαν στη φυλακή, σε άλλα σημεία της πόλης «κάηκαν δύο οχήματα» για να αποσπάσουν την προσοχή των αρχών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με εννέα κρατούμενους. Ο Χοσέ Αρτέμιο Μεχία, ο αρχηγός μιας τοπικής εγκληματικής ομάδας, πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών. Η συμμορία της οποίας ηγείται ο Μεχία, γνωστή ως Pueblos Unidos, ειδικεύεται στην κλοπή καυσίμων από τοπικούς αγωγούς, καθώς και σε απαγωγές και εκβιασμούς.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών στη φυλακή της Τούλα άφησε δύο αστυνομικούς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραπετών.

Κατά την τελευταία δεκαετία, καρτέλ ναρκωτικών και άλλες συμμορίες έχουν κάνει επιδρομές σε φυλακές του Μεξικού σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, αυτό που κάνει αυτή την τελευταία επίθεση να ξεχωρίζει είναι η εικαζόμενη χρήση παγιδευμένων αυτοκινήτων, η οποία δεν είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται συνήθως από τοπικές εγκληματικές οργανώσεις. Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα εάν όντως πυροδοτήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί ή τα οχήματα απλώς είχαν πυρποληθεί.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα