ΑΘΗΝΑ
15:54
|
27.04.2024
Αύριο θα ανακοινώσει ποιον από τους δύο στηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψηφοδελτίων (91,52%) ο κ. Ανδρουλάκης κατέλαβε το 37,11% των ψήφων, ενώ ο κ. Παπανδρέου το 27,6%. Τρίτος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%, ενώ ακολούθησαν οι Παύλος Χρηστίδης με 3,26%, Χάρης Καστανίδης με 2,98%, και Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και βρέθηκε στην πρώτη θέση στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου προηγήθηκε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» είπε ο Ανδρουλάκης

Τον κόσμο που πήγε στις κάλπες αλλά και τους συνυποψηφίους του, ευχαρίστησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του δήλωση μετά την επικράτησή του στο πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ευχαριστήσω του 270 χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτήν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά».

«Δύναμη μου είναι η βάση της παράτασης» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεσμεύομαι για πολιτική αυτονομία και ανανέωση» είπε στην συνέχεια.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως απόψε «η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει».

Γιώργος Παπανδρέου: «Αποφασίζουμε την επόμενη Κυριακή για το μέλλον της παράταξης»

«Πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μεγάλο μέρος προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη τους συμμετοχή αποφασίζουν για την τύχη, την πορεία και το μέλλον της παράταξης. Αποφασίζουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας»

«Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Λένορμαν μετά το αποτέλεσμα.

Λοβέρδος: Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκαν στις κάλπες», τόνισε, και συμπλήρωσε: «Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον, το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον».

«Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα» είπε, με τη σειρά του, ο κ. Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος μέχρι αύριο αναμένεται να  ανακοινώσει τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής που θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι «πολιτικός θέσεων που ποτέ δεν κρύφτηκε και γι’ αυτό θα πάρει θέση και τώρα», ανακοινώνοντας εάν θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου την προσεχή Κυριακή.

Γερουλάνος: Νίκη της Δημοκρατίας

Περί «νίκης της Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής» μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Αναγέννηση της Παράταξης είναι στα χέρια μας. Δικαίωση, για όλους όσοι μιλήσαμε πολιτικά και δουλέψαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή» συμπέρανε.

«Αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μας δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας, τη μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννημάτα. Η προοδευτική μας πρόταση θα είναι η απάντηση στον συντηρητισμό της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δοκιμάστηκαν όλοι, η παράταξη μας είναι αυτή που δίνει ξανά ελπίδα. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες είναι μια τεράστια ευκαιρία να εκφράσουμε ξανά την προοδευτική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Αρκεί να μην σταματήσουμε να δίνουμε στους πολίτες δυνατότητες πραγματικής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός μας. Προσωπικά με αυτές τις αρχές πορεύτηκα και θα συνεχίσω να πορεύομαι» είπε και συμπλήρωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, στις εκατοντάδες χιλιάδες που προσήλθαν στις κάλπες και στους συνυποψηφίους για τον πολιτισμένο αγώνα που δώσαμε. Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίον συνεχάρην για τη νίκη του. Ανάλογες επικοινωνίες έχω κάνει και θα γίνουν και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου».

Το μήνυμα Χρηστίδη

«Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη» είπε ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά».

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι 40 ημερών. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας, εκτός από τιμή, είναι και ευθύνη» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα