ΑΘΗΝΑ
15:01
|
28.04.2024
Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θα ξανακλειστούν στα σπίτια τους μετά την έξαρση εμφάνισης νέων κρουσμάτων στην πόλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλη η πόλη της Μελβούρνης και οι περισσότερες περιφέρειες της πολιτείας της Βικτόρια ξαναμπαίνουν σε καραντίνα από την Πέμπτη, 09/07.

Το νέο lockdown ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, μετά τη νέα έξαρση στα κρούσματα του κορονοϊού στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στη Μελβούρνη εντοπίστηκαν 191 νέες μολύνσεις, που αποτελούν τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Το lockdown θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και θα κλείσει ξανά στα σπίτια τους πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

Από απόψε τα μεσάνυχτα, όπως έχει ανακοινωθεί, η πολιτεία της Βικτόρια θα σφραγίσει τα σύνορά της με τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία.

55.000 κρούσματα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι νεκροί της πανδημίας ξεπέρασαν τους 130.000 και στη χώρα καταγράφονται καθημερινά πολύ υψηλοί απολογισμοί νέων κρουσμάτων.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 54.999 νέες μολύνσεις, με τον Άντονι Φάουτσι (είναι ο κορυφαίος επιδημιολόγος στην ομάδα κρούσης του Λευκού Οίκου) να υπογραμμίζει ότι “η κατάσταση στη χώρα είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως”.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι, αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ δεν είναι νέο κύμα του Covid-19: “Είναι αναζωπύρωση. Αν κοιτάξετε το γράφημα της ΕΕ, ανέβηκε και μετά επέστρεψε στη βασική γραμμή. Εμείς ανεβήκαμε, δεν πέσαμε ποτέ στην baseline και τώρα ανεβαίνουμε ξανά”.

Με πληροφορίες από το BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα