ΑΘΗΝΑ
19:36
|
27.04.2024
Ασθενής που στεκόταν στο μπαλκόνι του νοσοκομείου σκοτώθηκε από σφαίρα των δυνάμεων ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ασθενής που στεκόταν στο μπαλκόνι του νοσοκομείου σκοτώθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα που εκτόξευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Σουδάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χθες Κυριακή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών τους τελευταίους τέσσερεις μήνες σε 82.

Σύμφωνα με πηγές από την Κεντρική Επιτροπή των Σουδανών γιατρών, μια ομάδα που ευθυγραμμίζεται με το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του πραξικοπήματος, ο 51χρονος άνδρας πυροβολήθηκε καθώς προσπαθούσε να πάρει καθαρό αέρα εν μέσω νέφους δακρυγόνων.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, χθες Κυριακή, κρατώντας σουδανικές σημαίες και αφίσες πολιτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ κανόνια νερού έριξαν κόκκινο νερό στους διαδηλωτές, δήλωσε δημοσιογράφος του Reuters, που πρόσθεσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση λιγότερο από 500 μέτρα από το προστατευμένο προεδρικό μέγαρο για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα μήνα.

O νέος νεκρός από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, καταγράφηκε την ώρα που ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Σενεγαλέζος Ανταμά Ντιένγκ, άρχιζε την πρώτη του επίσκεψη στην χώρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους μέχρι να καταφέρουμε να νικήσουμε το πραξικόπημα και να φέρουμε τη δημοκρατία», είπε ο Ιμάν, ένας 35χρονος διαδηλωτής.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη γειτονική πόλη Ομνουρμάν και σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Κανταρίφ και Ελ Ομπέιντ.

Πηγή: alarabiya.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα