ΑΘΗΝΑ
11:18
|
03.05.2024
Ο Δημήτρης Κούβελας κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων στο Facebook. Συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του κ. Χαρδαλιά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η δίκη του καθηγητή της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ δεκάδες αντιεμβολιαστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου».

Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας σε ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο του 2021, είχε συσχετίσει το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς με το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19. Είχε μάλιστα προτρέψει τον «κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα