ΑΘΗΝΑ
14:37
|
30.04.2024
Σύμφωνα με την εισαγγελέα που πρότεινε την αποφυλάκιση ο ηθοποιός δεν παραμένει επικίνδυνος καθώς οι συνεργάτιδές του είναι πλέον «υποψιασμένες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο σκεπτικό της, η εισαγγελέας που είχε προτείνει την αποφυλάκιση του ηθοποιού ανέφερε ότι θεωρεί πως ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του δεν παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Αιτιολόγησε την κρίση της επισημαίνοντας ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους, και επιπλέον ότι οι συνεργάτιδες του είναι πλέον ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες».

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα