ΑΘΗΝΑ
19:50
|
27.04.2024
Η Ινδία ανακοίνωσε χθες ότι θα προστατέψει τα συμφέροντά της με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη κινεζικού πλοίου σε λιμάνι της Σρι Λάνκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι «τα ενδιαφερόμενα μέρη» θα αποφύγουν να παρέμβουν στις νόμιμες θαλάσσιες δραστηριότητές της, αφού το Νέο Δελχί εξέφρασε την ανησυχία του για την προγραμματισμένη επίσκεψη ενός κινεζικού ερευνητικού πλοίου σε λιμάνι της Σρι Λάνκα.

«Η Κίνα ελπίζει ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα δουν και θα αναφέρουν σωστά τις δραστηριότητες θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας της Κίνας και θα αποφύγουν να παρεμβαίνουν στις κανονικές και νόμιμες θαλάσσιες δραστηριότητες», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Το ερευνητικό σκάφος Yuan Wang 5 βρίσκεται καθ’ οδόν προς το λιμάνι της πόλης Χαμπαντότα στην Σρι Λάνκα και αναμένεται να φτάσει την 11η Αυγούστου, σύμφωνα με δεδομένα από την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής ανάλυσης Refinitiv Eikon.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την προγραμματισμένη επίσκεψη του κινεζικού πλοίου, προσθέτοντας ότι το Νέο Δελχί θα προστατεύσει την ασφάλεια και τα οικονομικά του συμφέροντα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα