ΑΘΗΝΑ
10:02
|
28.04.2024
Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές επικαλέστηκαν την ενθάρρυνση αντίστασης στους μαθητές μέσω των παλαιστινιακών σχολικών εγχειριδίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άδεια λειτουργίας έξι σχολείων Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ανακάλεσαν σήμερα οι ισραηλινές κατοχικές αρχές εμε την αιτιολογία ότι εκθείαζαν την αντίσταση στην κατοχή.

46,000 Palestine Refugee Students Return to UNRWA Schools across the West  Bank | UNRWA

Νωρίτερα η 49χρονη Ισραηλινή υπουργός Παιδείας Γιφάτ Σάσα-Μπίτον σε δηλώσεις της στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv ισχυρίστηκε πως οι εκπαιδευτικοί μέσω παλαιστινιακών σχολικών εγχειριδίων ενθάρρυναν την «επικίνδυνη υποκίνηση» των μαθητών.

Η κίνηση προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του παλαιστινιακού υπουργείου Εξωτερικών και Παιδείας που καταδίκασαν την απόφαση των ισραηλινών κατοχικών αρχών καλώντας την «διεθνή κοινότητα» να παρέμβει για να σταματήσει το κλείσιμο των σχολείων επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο απεμπόλησης και αφαίρεσης της παλαιστινιακής ταυτότητας και ιστορίας από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Κατηγόρησαν επίσης το Ισραήλ ότι επιχειρεί να επιβάλλει «αποικιακό ισραηλινό καθεστώς» στους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα