ΑΘΗΝΑ
15:23
|
27.04.2024
Η σύλληψη της Βίκυ Μπάουμαν φέρεται να συνδέεται με την ανακοίνωση νέων βρετανικών κυρώσεων εναντίον εταιρειών φίλα προσκείμενων στον στρατό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μιανμάρ, Βίκυ Μπάουμαν, συνελήφθη στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Γιανγκόν.

Η σύλληψη της Μπάουμαν και του συζύγου της έρχεται αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε μια δήλωση για την πέμπτη επέτειο της κρίσης των Ροχίνγκια και ανακοίνωσε περαιτέρω κυρώσεις που στοχεύουν σε εταιρείες που συνδέονται με τον στρατό.

Η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι παρέχει προξενική βοήθεια στην πρώην πρέσβειρα Μπάουμαν, η οποία διευθύνει το Κέντρο Υπεύθυνων Επιχειρήσεων της Μιανμάρ (MCRB), που εδρεύει στην Γιανγκόν..

Πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών (παθολογία) από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και Βιρμανικών σπουδών στο πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου και γνώστης της γλώσσας, η Μπάουμαν ξεκίνησε τη διπλωματική της σταδιοδρομία το 1990 ως δεύτερη γραμματέας στην πρεσβεία στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας το διάστημα 1990-93.

Η Βίκυ Μπάουμαν υπηρέτησε ως πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας από το 2002-2006 και είναι παντρεμένη με τον Χτέιν Λιν, έναν Βιρμανό καλλιτέχνη και πρώην πολιτικό κρατούμενο.

Το MCRB αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση υπεύθυνων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη τη Μιανμάρ». Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Επιχειρήσεων (IHRB) – στόχος του οποίου είναι «να καταστήσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέρος της καθημερινής εργασίας».

Το στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ έχει κατηγορηθεί για εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την Ένωση Βοήθειας για Πολιτικούς Κρατούμενους, μια οργάνωση που παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρώην Βιρμανία, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τις 24 Αυγούστου και 12.000 παραμένουν υπό κράτηση.

Στις αρχές αυτού του μήνα, οι στρατηγοί παρέτειναν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το 2023, καθώς η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από εσωτερικές ταραχές.

Η χούντα κατέλαβε την εξουσία πέρυσι αφού ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα