ΑΘΗΝΑ
17:53
|
27.04.2024
Ο πρωθυπουργός της χώρας αποδέχτηκε επίσης την προσφορά της Αυστραλίας να χρηματοδοτήσει τις εκλογές, την οποία είχε επικρίνει έντονα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Νήσων του Σολομώντα ψήφισε υπέρ της αναβολής των εθνικών εκλογών, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο που υπέβαλε ο πρωθυπουργός, Μανασέ Σογκαβάρε, σύμφωνα με το οποίο οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά τη διοργάνωση των Αγώνων του Ειρηνικού από τη χώρα τον Νοέμβριο του 2023.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 37 ψήφους υπέρ και 9 ψήφους κατά, ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου 2024 αντί για το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

«Οι λόγοι είναι απλοί και το έχουμε πει με συνέπεια από την πρώτη μέρα, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε με επιτυχία τις εθνικές γενικές εκλογές και τους Αγώνες του Ειρηνικού την ίδια χρονιά, ενώ η οικονομία μας εξακολουθεί να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις του κορονοϊού και τη ζημιά που προκλήθηκε από τις δημόσιες αναταραχές», δήλωσε ο Σογκαβάρε.

Ο πρωθυπουργός των Νήσων του Σολομώντα αποδέχθηκε επίσης την προσφορά της Αυστραλίας να χρηματοδοτήσει τις εκλογές, για την οποία είχε προηγουμένως ασκήσει έντονη κριτική, λέγοντας ότι θα πρέπει να «ετοιμαστούν» για το «μεγάλο κόστος». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Σογκαβάρε απάντησε οργισμένα στην προσφορά της αυστραλιανής κυβέρνησης να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των εκλογών, χαρακτηρίζοντάς την «ξένη παρέμβαση», δηλώνοντας ότι η χρονική στιγμή της προσφοράς ήταν «ακατάλληλη» καθώς το νομοσχέδιο για την αναβολή των εκλογών ήταν ενώπιον του κοινοβουλίου.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου, ο Σογκαβάρε χαιρέτισε την προσφορά. «Ανυπομονούμε για την προσφορά της Αυστραλίας να μας βοηθήσει στη χρηματοδότηση των προαπαιτούμενων εκλογικών μεταρρυθμίσεων και της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών», δήλωσε.

«Έχουν προσφερθεί τώρα, οπότε εσύ ετοιμάσου αδερφέ να χρηματοδοτήσεις τα έξοδα. Πρόκειται για μεγάλο κόστος, κύριε Πρόεδρε. Η εκλογική επιτροπή χρειάζεται πολλά χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα