ΑΘΗΝΑ
21:07
|
27.04.2024
Στόχος της κυβερνήτη Κάθι Χότσουλ, η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού καθώς ο ιός εξαπλώνεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πολιομυελίτιδας καθώς τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών δείχνουν ανησυχητική εξάπλωση του ιού.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο ιός έχει πλέον ανιχνευθεί σε δείγματα λυμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε τέσσερις κομητείες της μητροπολιτικής περιοχής: τις Ρόκλαντ, Όραντζ, Σάλιβαν και Νασάου.

Μέχρι στιγμής υπάρχει μόλις ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού, που προκαλεί πράλυση. Είναι ωστόσο, το πρώτο κρούσμα μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας είχε γενικά εξαλειφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος το 1955. Το 1979 οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κηρυχθεί χώρα απαλλαγμένη από τον ιό της πολιομυελίτιδας.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης θα επεκτείνει το δίκτυο των διαχειριστών εμβολίων για να συμβάλλει στην ενίσχυση του ποσοστού ανοσοποίησης.

Η επίτροπος Υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δρ. Μέρι Μπάσετ, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

«Δεν παίζουμε με την πολιομυελίτιδα», τόνισε η επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης. «Εάν εσείς ή το παιδί σας δεν είστε εμβολιασμένοι ή δεν έχετε κάνει κάποια δόση, ο κίνδυνος αυτής της παραλυτικής ασθένειας είναι πραγματικός», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα