ΑΘΗΝΑ
20:44
|
28.04.2024
Το αεροσκάφος, τύπου Albatros, που ήταν τσεχοσλοβακικής κατασκευής, είχε παραδοθεί πρόσφατα στην μαλινέζικη πολεμική αεροπορία από τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Νεκρός βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ένας Ρώσος πιλότος στο Γκάο του βόρειου Μαλί της δυτικής Αφρικής όταν συνετρίβη το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε.

Το αεροσκάφος του, τύπου Albatros, που ήταν τσεχοσλοβακικής κατασκευής, είχε παραδοθεί πρόσφατα στην μαλινέζικη πολεμική αεροπορία από τη Ρωσία. Στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως ο πιλότος επέστρεφε από περιπολία.

Το γενικό επιτελείο του μαλινέζικου στρατού επιβεβαίωσε, με μια λακωνική ανακοίνωση, ότι το αεροσκάφος συνετρίβη γύρω στις 9.30 το πρωί ενώ επέστρεφε «από αποστολή στήριξης του πληθυσμού». Δεν έκανε καμία αναφορά σε θύματα.

Βίντεο που στάλθηκε αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο δείχνει ένα αεροσκάφος να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα και να συντρίβεται στο έδαφος, απ’ όπου υψώνεται καπνός.

Τα Albatros L-39 είναι αεροσκάφη τσεχοσλοβακικής κατασκευής, που αρχικά προορίζονταν για εκπαιδευτικά, αλλά σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως ως μαχητικά. Αυτός ο τύπος αεροσκάφους συμπεριλαμβανόταν σε εκείνα που παρέδωσε φέτος η Ρωσία στις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί.

Οι συνταγματάρχες που κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο του 2020 αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τη Γαλλία, η οποία από το 2013 υποτίθεται πως πολεμούσε τους τζιχαντιστές στο Μαλί. Επέλεξαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και πλέον στη χώρα βρίσκεται μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτικών εκπαιδευτών.

Τον Μάιο η Ρωσία παραδέχτηκε ότι η ρωσική μισθοφορική εταιρία Βάγκνερ έχει παρουσία στο Μαλί, «σε μια εμπορική βάση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα