ΑΘΗΝΑ
05:54
|
28.04.2024
Η εμφάνιση του διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, στο Κάιρο γίνεται σε λιγότερο από 10 μέρες από την επίσκεψή του στη Λιβύη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου, ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, που μετέβη στο Κάιρο περίπου ένα 10ήμερο μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του σε Τρίπολη και Βεγγάζη της Λιβύης.

Αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως στη συζήτηση ο Πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε τις «ισχυρές» διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και τη σημασία που δίνει η Αίγυπτος στην προώθηση της περαιτέρω συνεργασίας Αιγύπτου-ΗΠΑ σε τομείς όπως η ασφάλεια και η ανταλλαγή «ευαίσθητων» και απόρρητων πληροφοριών.

Επιπλέον τόνισε τις προσπάθειες που υποστηρίζει η κυβέρνησή του για την «αποκατάσταση της σταθερότητας» στην Μέση Ανατολή υπό το φως «των σημερινών προκλήσεων».

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της CIA φέρεται να τόνισε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Αίγυπτο που την παρομοίασε με «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη Μέση Ανατολή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα