ΑΘΗΝΑ
11:57
|
30.04.2024
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ. ψηφίστηκε απόψε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση των πέντε μεγαλύτερων δημοσίων μουσείων της χώρας, παρά τις έντονες αντιδράσεις αρχαιολόγων, μουσειολόγων, άλλων επιστημονικών κλάδων, πολιτών και σχεδόν όλων των άλλων κοινοβουλευτικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής».

Νωρίτερα η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε και στο παζάρι που είναι εδώ και καιρό στο παρασκήνιο μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε, ούτε καταψήφισε το νομοσχέδιο καθώς εδώ και μερικές μέρες απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Νωρίτερα ωστόσο είχε δηλώσει την πλήρη αντίθεση του στη μετατροπή των μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η μαζική συγκέντρωση των εργαζόμενων του υπουργείου Πολιτισμού, στο Βυζαντινό Μουσείο, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα στη Βουλή για την μετατροπή πέντε από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας σε ΝΠΔΔ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα