ΑΘΗΝΑ
16:58
|
30.04.2024
Η ημέρα της Μαρμότας όπως την έζησαν οι υποψήφιοι με πολλή αγάπη από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΑΣΕΠ 2Γ/2022 ο μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός για να μπεις στο δημόσιο, για να μπεις σε μια θέση (εάν βέβαια προκηρυχθεί μια μόνιμη θέση στον τομέα σου), στην οποία θα πληρώνεσαι κάθε μήνα, χωρίς πια να φοβάσαι ότι θα σε διώξουν -από τον ιδιωτικό τομέα- εν μια νυκτί, φυσικά με οικειοθελή αποχώρηση, για να μην έχεις το δικαίωμα να μπεις στο ταμείο ανεργίας και να μην πάρεις τη νόμιμη αποζημίωση.

Να μπεις λοιπόν, στο δημόσιο για να είσαι σίγουρος, ότι θα πληρώνεις κάθε μήνα το ενοίκιο σου, να πας στο σούπερ μάρκετ, να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, τους φόρους σου, α! και να ζεις αξιοπρεπώς.

Ίσως σε μια άλλη χώρα… σίγουρα όχι στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα, που το όνομά σου βρίσκεται στους πίνακες ενός άλλου Δήμου από αυτόν που κατοικείς, που τα θέματα των εξετάσεων τα πιάνεις στα χέρια σου μιάμιση ώρα αργότερα από την προβλεπόμενη ώρα -επί δυο φορές, αφού έδινες 2 ενότητες σε διαφορετικές ώρες, αλλά την ίδια ημέρα- αλλά οφείλεις να υπακούσεις τους κανόνες και να βρίσκεσαι στο εξεταζόμενο κέντρο μια ώρα νωρίτερα πριν τις εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει, ότι οφείλεις να είσαι σε ένα σχολείο περίπου 2 ώρες στην αναμονή, αφού η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού κοινοποιεί τα θέματα των εξετάσεων στα εξεταστικά κέντρα μιάμιση ώρα αργότερα. Οφείλεις, επίσης, να μην έχεις κουραστεί διόλου από την απαράδεκτη αναμονή, αντίθετα να έχεις καθαρό μυαλό, ώστε να μπορείς να ανταποκριθείς και να απαντήσεις ορθά σε θέματα γλωσσικά, αριθμητικές σπαζοκεφαλιές και εργασιακές καταστάσεις.

Αυτό σημαίνει επιπλέον, ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθείς ΚΑΙ για το γεγονός, ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού αποφάσισε να κοινοποιήσει Έκτακτη Οδηγία, προς όλα τα εξεταστικά κέντρα, για το Μάθημα «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας», δηλαδή την πρώτη ενότητα, περί τις 12:30-12:45 και αφότου είχαν αποχωρήσει οι πρώτοι εξεταζόμενοι, βάσει της προβλεπόμενης ώρας αποχώρησης.

«Λόγω μεμονωμένων αρχικών δυσχερειών που εμφανίστηκαν στην ποιότητα αναπαραγωγής των παρακάτω θεμάτων, δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους, εφόσον το επιθυμούν, να μεταβάλουν την αρχική τους απάντηση και να συμπληρώσουν τη νέα τους επιλογή στο αντίστοιχο κουτάκι του απαντητικού φύλλου βάσει του κατώτερου πίνακα» έγραφε η Έκτακτη Οδηγία που μοιράστηκε στα εξεταστικά κέντρα ένα τέταρτο πριν τη λήξη της πρώτης εξέτασης!!

Αυτό επί της ουσία σημαίνει, ότι δίνεται η δυνατότητα σε μερίδα υποψηφίων, να επαναξιολογήσουν την απάντησή τους, στερώντας αυτή τη δυνατότητα από εκείνους, που αποχώρησαν την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης. Γεγονός που σηματοδοτεί την άνιση αντιμετώπιση των υποψηφίων. Οφείλεις να μείνεις έκπληκτος, λοιπόν, και να θυμώσεις με την εν λόγω άνιση αντιμετώπιση; Οφείλεις ναι, αλλά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα οφείλεις επίσης να είσαι προετοιμασμένος. Προετοιμασμένος για την ανισότητα, την αδικία, την τσαπατσουλιά, την ανοργανωσιά! Ουσιαστικά γνώριμα στη χώρα μας, τα οποία όμως όφειλες να καταδικάσεις στις απαντήσεις (εάν θέλεις να πάρεις τους πολυπόθητους πόντους), που σου δόθηκαν από τις αντίστοιχες ερωτήσεις, που η ίδια Επιτροπή έβαλε στην πρώτη ενότητα σχετικά με τις εργασιακές δεξιότητες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή λοιπόν, σωστή απάντηση στην ερώτηση ενός καθυστερημένου ή ανύπαρκτου ραντεβού ενός πολίτη σε μια δημόσια υπηρεσία, είναι η ευγένεια, η εξυπηρέτηση και η κατανόηση. Ειρωνεία; Ή μήπως απλά μας κοροϊδεύουν;

Και η παρωδία δεν τελειώνει εδώ φυσικά, αφού η Επιτροπή αποφάσισε, ότι το σχέδιό της για τη καθυστερημένη κοινοποίηση των πρώτων θεμάτων, πήγε τόσο καλά και σωστά, ώστε το εφάρμοσε και στις δεύτερες εξετάσεις. Εν ολίγης, πολύωρη αναμονή στα προαύλια, απίστευτη κούραση μέσα στις αίθουσες, έως ότου αποφασίσει η Επιτροπή να στείλει τα θέματα. Μια εφιαλτική ρέπλικα, με την ημέρα της Μαρμότας να ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα.

Ευχαριστούμε λοιπόν, το κράτος που μας εκπαίδευσε σωστά, με υπομονή και επιμονή για να γίνουμε σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες της Ελλάδας!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε πιστολίδι ταμπουρωμένου ενόπλου στη Β.Καρολίνα

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα