ΑΘΗΝΑ
19:23
|
20.09.2024
«Δεν χρειάστηκε να μεταφέρουμε μονάδες από τη ζώνη της ειδικής επιχείρησης», τόνισε ο Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ρωσίας έκαναν κρίσιμες κινήσεις για να προστατεύσουν την ασφάλεια του λαού έναντι μιας απόπειρας ένοπλης εξέγερσης και έσωσαν ουσιαστικά τη χώρα από έναν εμφύλιο πόλεμο, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε στρατιώτες και σε άλλα μέλη του προσωπικού επιβολής του νόμου, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα πρόσφατα γεγονότα.

«Προστατεύσατε τη συνταγματική τάξη, τις ζωές, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών μας. Σώσατε την πατρίδα μας από την αναταραχή και ουσιαστικά σταματήσατε τον εμφύλιο. Σε μια δραματική κατάσταση ενεργήσατε με σαφήνεια και συνοχή, αποδείξατε την πίστη σας στον λαό της Ρωσίας και τον στρατιωτικό όρκο και επιδείξατε υπευθυνότητα για τη μοίρα της Πατρίδας και το μέλλον της», είπε ο Πούτιν.

Μιλώντας στην πλατεία του καθεδρικού ναού του Κρεμλίνου της Μόσχας, τόνισε, πως εκεί είχαν συγκεντρωθεί στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, της Rosgvardiya, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φρουράς, στρατιώτες και αξιωματικοί, «πραγματικοί υπερασπιστές της πατρίδας, που σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στάθηκαν, μαζί με τους συμπολεμιστές τους, εμπόδιο στην αταξία, που αναπόφευκτα θα οδηγούσε στο χάος».

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι αυτές οι μονάδες του Υπουργείου Άμυνας, της ρωσικής εθνικής φρουράς Rosgvardiya, και αξιωματικοί του Υπουργείου Εσωτερικών και των ειδικών υπηρεσιών «εξασφάλισαν την αξιόπιστη λειτουργία των πιο σημαντικών κέντρων ελέγχου, στρατηγικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών εγκαταστάσεων, της ασφάλειας των παραμεθόριων περιοχών, της δύναμης των των ενόπλων δυνάμεων στα μετόπισθεν και όλων των μάχιμων μονάδων, που συνέχισαν να πολεμούν ηρωικά στην πρώτη γραμμή».

«Δεν χρειάστηκε να μεταφέρουμε μονάδες από τη ζώνη της ειδικής επιχείρησης», τόνισε ο Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα