ΑΘΗΝΑ
16:27
|
20.09.2024
Δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός, ισχυρίστηκε ο Πλεύρης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διά του συνηγόρου του, Κ. Πλεύρη, ο Γ. Λαγός ζήτησε να εξαιρεθούν μόνο οι τακτικοί και αναπληρωματικοί δικαστές και να παραμείνουν στις θέσεις τους η εισαγγελέας και ο αναπληρωτής εισαγγελέας. 

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου  καταγγέλλοντας προκατάληψη του δικαστηρίου και πολιτικές παρεμβάσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης, προς υποστήριξη του αιτήματος, με το οποίο ο καταδικασμένος πλέον ευρωβουλευτής ζήτησε την εξαίρεση όλης της έδρας πλην της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανέφερε πως αυτό υποβάλλεται καθώς υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας του δικαστηρίου. Επιπλέον, είπε, παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας για τους κατηγορούμενους με τις δηλώσεις που έχουν γίνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους πολιτειακούς παράγοντες καθώς και από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

“Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη. Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδέες. Δεν μπορεί όλα τα κομματόσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός. Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα αυτή της δίκης. Εκτός αν είστε Τερτσέτης ή Πολυζωίδης…” ανέφερε, ο Κώστας Πλεύρης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα