ΑΘΗΝΑ
23:35
|
30.09.2024
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εκτιμούν ότι η λέπρα τείνει να γίνει ενδημική στη Φλόριντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα κρούσματα λέπρας αυξάνονται στη Φλόριντα, δήλωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με μια νέα έκθεση να υποδηλώνει ότι η κεντρική περιοχή της πολιτείας μπορεί να έχει γίνει «ενδημική τοποθεσία» για τη μολυσματική, δυνητικά εξουθενωτική ασθένεια.

Υπήρξαν 159 νέα κρούσματα λέπρας στις ΗΠΑ το 2020, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο μελετήθηκαν δεδομένα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το CDC. Η Φλόριντα ήταν μεταξύ των πρώτων πολιτειών σε αναφορές κρουσμάτων.

Η Κεντρική Φλόριντα ήταν υπεύθυνη για το 81% των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην πολιτεία.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων λέπρας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, ανέφεραν τα CDC.

«Ενώ η λέπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε προηγουμένως επηρεάσει άτομα που είχαν μεταναστεύσει από ενδημικές περιοχές της λέπρας, [περίπου] το 34% των ασθενών με νέα περιστατικά κατά την περίοδο 2015-2020 φάνηκε να έχουν αποκτήσει επί τόπου τη νόσο», ανέφεραν τα CDC.

Η έκθεση σημείωσε ότι τα δεδομένα αντιπροσώπευαν «αυξανόμενα επιδημιολογικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη λέπρα ως ενδημική διαδικασία στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες».

Η έκθεση των CDC υπογράμμισε την περίπτωση ενός 54χρονου άνδρα που ζει στην κεντρική Φλόριντα. Ο άνδρας δεν είχε ταξιδέψει στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, δεν είχε «παρατεταμένη επαφή με μετανάστες από χώρες ενδημικές της λέπρας» και είχε αρνηθεί την έκθεση σε αρμαδίλους, που είναι γνωστό ότι φέρουν την ασθένεια.

Ο άνδρας, ο οποίος έκτοτε υποβλήθηκε σε θεραπεία για λέπρα, εργαζόταν στον εξωραϊσμό, είπε το CDC, «και περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα σε εξωτερικούς χώρους».

«Η απουσία παραδοσιακών παραγόντων κινδύνου σε πολλές πρόσφατες περιπτώσεις λέπρας στη Φλόριντα, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό κατοίκων, όπως ο ασθενής μας, που περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, υποδεικνύει ότι θα πρέπει να ερευνηθούν οι φυσικοί ταμιευτήρες νερού ως πιθανή πηγή μετάδοσης».

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων λέπρας στις ΗΠΑ μειώθηκε από το 2019 έως το 2020, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπηρεσιών. Η αύξηση στην κεντρική Φλόριντα, ωστόσο, προκαλεί μια νέα πηγή ανησυχίας.

Η λέπρα, η οποία μεταδίδεται από σταγονίδια υγρασίας που περνούν μέσω του αέρα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένης της νευρικής βλάβης, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, η ασθένεια θεραπεύεται με φάρμακα και η βλάβη μπορεί να αποφευχθεί εάν η λέπρα διαγνωστεί έγκαιρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες έφτασαν στην Ακράτα-Κλειστή η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών (upd)

Κλειστά και την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, τα σχολεία σε Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη

Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης από την Oracle Ελλάς

Δεκάδες νεκροί, πάνω από 600 οι αγνοούμενοι του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα