ΑΘΗΝΑ
11:29
|
29.09.2024
Εξετάστηκαν διάφοροι τομείς συνεργασίας και ανάμεσά τους η εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού της Μπουρκινάμπε στη Μόσχα.
O λοχαγός Τραορέ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνομιλίες με αντικείμενο την στρατιωτική και αμυντική συνεργασία είχε χθες, Πέμπτη, ρωσική αντιπροσωπεία με τον μεταβατικό πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο, λοχαγό Ιμπραήμ Τραορέ, στην πρωτεύουσα της χώρας Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων AIB (Agence d’Information du Burkina), που επικαλείται πηγές του στρατιωτικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας συνταγματάρχη Γιούνους Μπεκ Γεβκούροφ, έγινε σε συνέχεια των συνομιλιών που είχαν ο λοχαγός Τραορέ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνόδου Ρωσίας – Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Αγία Πετρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν διάφοροι τομείς συνεργασίας και ανάμεσά τους η εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού της Μπουρκινάμπε στη Μόσχα, λίγες ώρα αφότου η Μπουρκίνα Φάσο είχε ανακοινώσει την έγκριση νομοσχεδίου για την αποστολή στρατιωτικού σώματος στον Νίγηρα, όπου το στρατιωτικό καθεστώς απειλείται εδώ και εβδομάδες με δυτική εισβολή.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, αναφέρει το TASS, διαβεβαίωσε τον Τραορέ για τη στήριξη της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στην χώρα και τόνισε πως η Μόσχα θα σταθεί δίπλα στον λαό της Αφρικανικής χώρας με κάθε τρόπο όσο αφορά στην αναγκαία για τη χώρα ανάπτυξη.

Οι σχέσεις του νέου στρατιωτικού καθεστώτος που ανέτρεψε τον προσωρινό πρόεδρο Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά, πριν έναν χρόνο, βρίσκονται στο προσκήνιο από τότε που πάρθηκε η απόφαση να εκδιωχτούν τα γαλλικά στρατεύματα από τη χώρα, τροφοδοτώντας εικασίες για εμβάθυνση των δεσμών ασφαλείας με τη Μόσχα, όπως και στο γειτονικό Μαλί.

Διαβάστε επίσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ

Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου

Από τη Γάζα στον Λίβανο και από τον Λίβανο στο Ιράν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα