ΑΘΗΝΑ
21:17
|
27.04.2024

Περιγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον έργων Τέχνης και αρχαιοτήτων στη μεταπολεμική Γερμανία, αλλά χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι να δημοσιοποιηθεί. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις εναντίον έργων Τέχνης και αρχαιοτήτων στη μεταπολεμική Γερμανία, αλλά χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Στις 3 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου της επανένωσης της Γερμανίας, τουλάχιστον 70 εκθέματα καταβρέχθηκαν με ένα λιπαρό υγρό στο Μουσείο της Περγάμου, το Νέο Μουσείο και την Παλαιά Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκονται στο λεγόμενο “Νησί των Μουσείων” του Βερολίνου. 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η υπόθεση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης αφού επισκέπτες που είχαν κάνει ηλεκτρονικά κράτηση εισιτηρίου στα μουσεία για εκείνη την ημέρα έλαβαν ένα e-mail από την αστυνομία με την παράκληση για πληροφορίες. Για λόγους τακτικής οι διωκτικές αρχές διενεργούσαν δυόμιση εβδομάδες τις έρευνες χωρίς να ενημερώσουν την κοινή γνώμη.

Δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι πίσω από τη μυστηριώδη και πρωτόγνωρη επίθεση κρύβονται ακροδεξιά στοιχεία, υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας. Ο Ατίλα Χίλντμαν, σεφ και γνωστός για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, ισχυρίστηκε ότι το Μουσείου της Περγάμου – ένα από τα πέντε στο “Νησί των Μουσείων” – είναι η έδρα του “Θρόνου του Σατανά”. Σύμφωνα μάλιστα με τον ακροδεξιό Χίλντμαν, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακριβώς απέναντι από το Μουσείο της Περγάμου βρίσκεται το διαμέρισμα που νοικιάζει η καγκελάριος Μέρκελ με το σύζυγό της.

Πάντως ένας εργαζόμενος του μουσείου δήλωσε στην εφημερίδα “Μόργκενποστ” ότι οι είναι επιφανειακές οι περισσότερες ζημιές που υπέστησαν τα έργα Τέχνης και οι αρχαιότητες των μουσείων.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα