ΑΘΗΝΑ
08:12
|
28.06.2026
Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από την Κοσμητεία της Σχολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας για την ανακατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα της αστυνομίας να εκκενώσει το κτήριο την Δευτέρα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές, μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, προχώρησαν σε ανακατάληψη της Νομικής Σχολής, στο πλαίσιο των φοιτητικών κινητοποιήσεων, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από την Κοσμητεία της Σχολής. Κατά τις ίδιες πηγές, ανάλογη αναφορά είχε γίνει πριν από λίγες μέρες για την συνεχιζόμενη κατάληψη στη Νομική, προκαλώντας προκαταρκτική έρευνα, ενώ ακολούθησε χθες το πρωί η αστυνομική επιχείρηση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όταν ο Καπαμπλάνκα συνάντησε τον Τζιμ Μόρισον

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 43χρονη που τραυματίστηκε σε σκοπευτήριο

Γερμανία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καθώς το κύμα καύσωνα κινείται ανατολικά

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα