ΑΘΗΝΑ
19:25
|
20.09.2024
Δημότης της περιοχής επικοινώνησε με το Κοσμοδρόμιο, καταγγέλλοντας το παράνομο σφράγισμα της παραλίας-«Να μας απαντήσουν καθαρά και ξάστερα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κοσμοδρόμιο πριν από λίγες μέρες είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το σφράγισμα κολπίσκου στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα, κάτοικος της περιοχής και λουόμενος επικοινώνησε με το Κοσμοδρόμιο, καταγγέλλοντας αυτή την τραγική και παράνομη κίνηση που έχει γίνει, κόβοντας την πρόσβαση λουόμενων και τουριστών προς τον κολπίσκο, ώστε να απολαύσουν το μπάνιο τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον δημότη της περιοχής, ο χώρος έχει σφραγιστεί από τα τέλη του Μαΐου του 2024 με συρματόπλεγμα περιμετρικά της εισόδου στην παραλία και έχει τοποθετηθεί σιδερένια πόρτα ακριβώς μπροστά από την είσοδο της σκάλας.

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με τον πανέμορφο μικρό κολπίσκο απέναντι από τη λίμνη Βουλιαγμένης εκπέμπει SOS και το Κοσμοδρόμιο επικοινώνησε για περισσότερες διευκρινίσεις με τον κάτοικο, ο οποίος εκπροσωπεί όλους τους δυσαρεστημένους δημότες της περιοχής.

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σίδερα στην παραλία

Τα σκουριασμένα σίδερα από το… παλιατζίδικο

Το μήκος της σιδηροκατασκευής που καλύπτει όλο τον κολπίσκο είναι γύρω στα 6 μέτρα (χωρίς να το έχω μετρήσει το υπολογίζω γύρω στα 6 μέτρα συνολικά) σε σχήμα γωνίας, η οποία αρχίζει από τα σίδερα παράλληλα με τη σκάλα και κάνει γωνία με την είσοδο και επεκτείνεται προς το πεζούλι δεξιά.

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σίδερα στην παραλία

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σίδερα στην παραλία

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σίδερα στην παραλία

Επιπλέον, όσον αφορά την πτώση των λίθων, οι πρώτες πέτρες έπεσαν πριν από 7 χρόνια, εκεί στην άκρη κάτω από τον Λάμπρο, και οι δεύτερες πριν από 4 χρόνια. Ωστόσο, παρά το μεγάλο διάστημα που πέρασε, κανένας υπεύθυνος δεν είχε βρεθεί να μιλήσει για την επικινδυνότητα της περιοχής ή μη. 

Θέλω να τονίσω, ότι εδώ και 2 χρόνια κάποιος γνωστός-άγνωστος «κύριος», ο οποίος είναι βαλτός έρχεται με μία βαριοπούλα, προσπαθώντας να σπάσει τα σκαλοπάτια στο σημείο που η σκάλα παίρνει ελαφρά στροφή δεξιά.

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σίδερα στην παραλία

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σίδερα στην παραλία

Άρα, συμπεραίνουμε ότι γίνεται κακόβουλη φθορά στην παραλία εκτός από την αυθαίρετη και παράνομη φραγή της.

Επίσης, τα υλικά με τα οποία έχει γίνει η φραγή φανερώνουν, ότι προέρχονται από παλιατζίδικο, διότι όλα τα σίδερα της κατασκευής είναι σκουριασμένα. Έτσι, συμπεραίνουμε, ότι η  πράξη αυτή δεν προέρχεται από δημοτικό φορέα αλλά από κάτι διαφορετικό…

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Σκουριασμένα σίδερα στην παραλία

Να μας απαντήσουν καθαρά και ξάστερα

Διεκδικούμε και ζητάμε πίσω την παραλία μας, μια από τις ομορφότερες, αν όχι την πιο όμορφη της Βουλιαγμένης, από τις ομορφότερες της Αττικής ολόκληρης. Εδώ και δύο μήνες δεν είναι πια προσβάσιμη με τα σύρματα που έχουν τοποθετηθεί αυθαίρετα γύρω από τη μοναδική σκάλα που οδηγεί σ’ αυτήν.

Και τονίζουμε, ότι αυτά τα σίδερα είναι αυθαίρετα, καθώς δεν υπάρχει καμία πινακίδα που να εξηγεί για ποιο λόγο μπήκαν.

Να μας απαντήσουν καθαρά και ξάστερα.

Θέλουμε ελεύθερη την παραλία μας, όπως θέλουμε ελεύθερες και όλες τις παραλίες της χώρας μας.

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Η παραλία

Ο Δήμος πού είναι;

Γιατί λοιπόν ο Δήμος, που θεωρεί την παραλία επικίνδυνη:

1) Δεν βάζει κάποια ταμπέλα που να δηλώνει την επικινδυνότητα;

2) Γιατί επί 2 ολόκληρους μήνες ο Δήμος δεν προχωρεί σε έργα, για να αποκαταστήσει τις όποιες ζημιές, όπως έγινε με τη γέφυρα;

(Σημειωτέον, όσο καιρό γίνονταν τα έργα για την αποκατάσταση της γέφυρας, η εν λόγω παραλία ήταν προσβάσιμη για όποιον ήθελε να κατέβει στην παραλία).

Φωτογραφία δημότη για το Κοσμοδρόμιο: Η παραλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα