ΑΘΗΝΑ
20:03
|
30.04.2024
Πρώτη εμφάνιση στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου για πρώτη φορά μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Για άλλη μια φορά δήλωσε ότι είναι ο νικητής του εκλογικού θρίλερ παρά το γεγονός ότι τον χωρίζουν  εκατομμύρια ψήφοι από τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Για πρώτη φορά μετά τις καταγγελίες για εκλογική “νοθεία” ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε άλλη μια συνωμοσία σε βάρος της μη εκλογής του. Ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επιτέθηκε στην Pfizer και σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες (Big Pharma) ότι συνωμότησαν  για να διασφαλίσουν την ήττα του.

“Οι Big Pharma επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια σε αρνητικές διαφημίσεις σε βάρος μου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας – την οποία στην πραγματικότητα την έχουν κερδίσει, αλλά θα δούμε”, είπε ο Τραμπ.  Και πρόσθεσε: “Οι φαρμακευτικές ήταν εναντίον μας. Τα μέσα ενημέρωσης ήταν εναντίον μας. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ήταν εναντίον μας. Όλοι όσοι είναι ανειλικρινείς ήταν εναντίον μας”.

 
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν επενδύσει πολλά στην έρευνα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, απέκρυπταν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μέχρι τις εκλογές.

“Περίμεναν, περίμεναν και αποφάσισαν να εμφανίσουν αποτελέσματα λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Πιθανώς να είχε αντίκτυπο . Ποιος ξέρει μπορεί και να μην είχε. Σίγουρα οι Δημοκρατικοί κάπου θα έβρισκαν τις ψήφους που χρειάζονταν”, υπαινίχθηκε ο Τραμπ και κατέληξε: “Αυτά τα παιχνίδια διαφοράς δεν θα μας εμποδίσουν να κάνουμε το σωστό για τον αμερικανικό λαό”.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι ο πόλεμος που δέχθηκε από τις “Big Pharma” έχει να κάνει με τον πλαφόν των τιμών που επέβαλε σε όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Πάντως ο Τραμπ αρκετές φορές μπέρδεψε την πασίγνωστη “Pfizer” με τη “FISA”, τον νόμο περί κατασκοπείας ξένων κρατών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα