ΑΘΗΝΑ
02:54
|
28.04.2024
Tουλάχιστον δύο νεκροί και 21 τραυματίες. Στην εγκαταλελειμμένη αποθήκη ζούσαν 200 περίπου ευάλωτα άτομα, κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη το βράδυ, σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Μπαδαλόνα.

Από τους τραυματίες, πολλοί από τους οποίους πηδούσαν από τα παράθυρα του κτηρίου για να γλιτώσουν από τη φωτιά, τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, τέσσερις σε σοβαρή ενώ άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας.

“Έχουμε εντοπίσει το πτώμα του δεύτερου θύματος μέσα στη φλεγόμενη αποθήκη” ανέφερε η Πυροσβεστική στο Twitter, ανακοινώνοντας και τον δεύτερο θάνατο.

Η πυρκαγιά, ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε μια εγκαταλελειμμένη τριώροφη βιομηχανική αποθήκη, όπου έβρισκαν καταφύγιο εδώ και χρόνια 200 περίπου ευάλωτα άτομα, κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες, αφρικανικής προέλευσης.

Ο κίνδυνος της κατάρρευσης του κτηρίου περιπλέκει την πρόσβαση των πυροσβεστών στο εσωτερικό της αποθήκης, όπου σύμφωνα με τους διασώστες, μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί πολλά ακόμη άτομα, καθώς είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς άνθρωποι ήταν μέσα στην αποθήκη τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι στο κτήριο υπήρχαν 150 έως 200 άτομα, πολλά από τα οποία όμως, επειδή ήταν παράτυποι μετανάστες εγκατέλειψαν το σημείο χωρίς να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Μέχρι στιγμής, οι πυροσβέστες διέσωσαν περίπου τριάντα ανθρώπους.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, ​​Xavier García Albiol, ανέφερε ότι δεκαπέντε λεπτά πριν από την πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος της αστυνομίας στο σημείο.

Τα αίτια πίσω από τη φωτιά παραμένουν ακόμη άγνωστα, ωστόσο διενεργείται έρευνα για να διαλευκανθούν.

Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν από τις αρχές να απαντήσουν στο γιατί δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους 200 περίπου ανθρώπους που ζούσαν εδώ και μία επταετία στο εγκταλελειμμένο κτήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα