ΑΘΗΝΑ
00:46
|
28.04.2024
Ο Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, πρόεδρος στον αρμενικό τομέα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατήγγειλε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της εκεχειρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, πρόεδρος στον αρμενικό τομέα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατήγγειλε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας που τερμάτισε έξι βδομάδες σφοδρών συγκρούσεων.

Ο  Χαρουτιουνιάν υποστήριξε πως δυνάμεις των Αζέρων προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αιφνιδιαστικά στις συλλήψεις τουλάχιστον 60 Αρμενίων στρατιωτών των δυνάμεων αυτοάμυνας ενώ βρίσκονταν στον αρμενικό τομέα του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Δεν ανέφερε εντούτοις πότε ακριβώς και πού έγινε η επιχείρηση αιχμαλωσίας των δεκάδων Αρμενίων στρατιωτών.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε πως Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές βοήθησαν Αρμενίους κατοίκους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που είχαν περικυκλωθεί από δυνάμεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν να διαφύγουν από περιοχές κοντά στα χωριά Κχασαμπέρντ και Χιν Ταγκέρ στο Χαντρούτ.

Την περασμένη βδομάδα Αρμένιοι και Αζέροι αξιωματούχοι αντάλλαξαν κατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας της 10ης Νοέμβρη. Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές που επιτηρούν τη συμφωνία εκεχειρίας μετέβησαν στην περιοχή Χαντρούτ την περασμένη Παρασκευή και αποκατέστησαν γρήγορα την παύση πυρός.

Οι εξελίξεις αυτές πάντως αποδεικνύουν τον εύθραυστο χαρακτήρα της συμφωνίας εκεχειρίας και τον κίνδυνο ανάφλεξης των συγκρούσεων ανά πάσα στιγμή…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα