ΑΘΗΝΑ
00:04
|
28.04.2024
Το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ συνέστησε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διενέργεια έκτακτων κοινοβουλευτικών εκλογών σε έκτακτη συνεδρίαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ συνέστησε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διενέργεια έκτακτων κοινοβουλευτικών εκλογών σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα την Κυριακή και ενώ το κόμμα του πρωθυπουργού Χάτζα Πρασάντ Σαρμά Όλι φαίνεται να έχει απωλέσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Ο πρωθυπουργός έχει χάσει την πλειοψηφία του κοινοβουλευτικού κόμματος, της κεντρικής επιτροπής και της γραμματείας του κόμματος», δήλωσε ο Μπισνού Ριτζάλ, μέλος της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος του Νεπάλ.

«Αντί να επιδιώκει συμβιβασμό μέσα στο κόμμα, επέλεξε να διαλύσει το κοινοβούλιο» συμπλήρωσε το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος.

Ο Όλι, του οποίου ο χειρισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει επικριθεί για τα ισχυρά πλήγματα που δέχεται η οικονομίας της χώρας, δέχεται πίεση είτε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία είτε από την ηγεσία του κόμματος.

Οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2022, ωστόσο δεδομένης της υφιστάμενης πολιτικής κρίσης, η πρόεδρος της σφηνωμένης ανάμεσα στους ασιατικούς γίγαντες της Ινδίας και της Κίνας χώρας, Μπίντια Ντεβί Μπαντάρι, είναι πολύ πιθανόν να αποδεχτεί την κίνηση του υπουργικού συμβουλίου και να επισπεύσει τις εκλογές.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα