ΑΘΗΝΑ
05:27
|
02.05.2024
Η 22χρονη Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς φέρεται να σκόπευε να πουλήσει τα δεδομένα σε υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη η οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε μαζί με πλήθος εισβάλει στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, και κατηγορείται για την κλοπή ενός λάπτοπ ή ενός σκληρού δίσκου από το γραφείο της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η 22χρονη Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς τελούσε υπό κράτηση στην Πενσιλβάνια με τις κατηγορίες της βίαιης εισόδου ή άτακτης συμπεριφοράς και εισόδου σε απαγορευμένο χώρο του Καπιτωλίου – τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα εκείνη την ημέρα. Πρώην σύντροφος της συλληφθείσας κατέθεσε ότι η 22χρονη σκόπευε να πουλήσει τα δεδομένα σε υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας. Ο πληροφοριοδότης, πρώην σύντροφος της Γουίλιαμς ισχυρίστηκε ότι η 22χρονη σκόπευε να στείλει τον υπολογιστή “σε έναν φίλο στη Ρωσία”, ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να τον πουλήσει στην SVR, τη ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών. Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη, “η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε, για άγνωστους λόγους” και η Γουίλιαμς τον έχει ακόμη στην κατοχή της ή τον κατέστρεψε. Πάντως στη σύλληψή της δεν γίνεται καμία αναφορά για κλοπή δεδομένων και η έρευνα του FBI φέρεται να είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το FBI, φαίνεται ότι η Γουίλιαμς εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της, κοντά στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, απενεργοποίησε το τηλέφωνό της και κατέβασε όλους τους λογαριασμούς της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.  Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Μάικλ Σέργουιν είπε μετά την επίθεση ότι κάποιες από τις κλοπές αυτές ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα