ΑΘΗΝΑ
07:41
|
28.04.2024
H απόφαση θεωρείται πως ανοίγει τον δρόμο ώστε ο Λούλα να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας επικύρωσε σήμερα την ακύρωση της καταδίκης του πρώην προέδρου της χώρας, Λουίζ Ιγκνάσιο Λούλα ντα Σίλβα (γνωστότερου ως Λούλα), αποκαθιστώντας παράλληλα πλήρως τα πολιτικά του δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής Ένστον Φασίν, αποφάνθηκε ότι το δικαστήριο της πόλης Κοριτίμπα δεν έχει την αρμοδιότητα να δικάσει τον πρώην πρόεδρο και πως αρμόδια για επανεκδίκαση της απόφασης είναι μόνο τα ομοσπονδιακά δικαστήρια της πρωτεύουσας Μπραζίλια.

Ο Λούλα, που κυβέρνησε την νοτιοαμερικανική χώρα από το 2003 έως το 2011 και θεωρείται ακόμη ο δημοφιλέστερος πολιτικός (ιδίως στα φτωχότερα στρώματα), καταδικάστηκε για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα το 2018 και απελευθερώθηκε το 2019.

H απόφαση θεωρείται πως ανοίγει τον δρόμο ώστε ο Λούλα να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

Πηγές: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα