ΑΘΗΝΑ
01:26
|
28.04.2024
Στα οφέλη ενός καλού πρωινού πριν τις 8.30 π. μ. συμπεριλαμβάνεται και η αποτροπή ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι άνθρωποι που παίρνουν πρωινό πριν τις 8:30 το πρωί, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 διαπιστώνει μία νέα μελέτη Αμερικανών ερευνητών με επικεφαλής την Δρ. Μάριαμ Άλι από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν του Σικάγο.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα συμπεράσματα της έρευνας που έκαναν σε 10.574 Αμερικανούς ενήλικες, σε ετήσιο τηλε-συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. Εκεί αναλύοντας τα στοιχεία ανέφεραν πως χώρισαν τα 10.575 άτομα σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν (από το πρωινό έως το βραδινό): λιγότερο από δέκα ώρες, 10 έως 13 και περισσότερες από 13.

Επίσης δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 08:30 το πρωί.

«Βρήκαμε ότι όσοι αρχίζουν να τρώνε νωρίτερα στη διάρκεια της μέρας, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μικρότερη ινσουλινοαντίσταση, άσχετα με το αν περιορίζουν το εύρος της λήψης τροφής σε λιγότερες από 10 ώρες ή “απλώνουν” το φαγητό τους σε πάνω από 13 ώρες καθημερινά», δήλωσε η δρ Άλι.

diabetes breakfast

Η αντίσταση/αντοχή στην ινσουλίνη συμβαίνει όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται εξίσου καλά στην παραγόμενη από το πάγκρεας ορμόνη και η γλυκόζη δυσκολεύεται να εισέλθει στα κύτταρα για να μεταβολισθεί, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα