ΑΘΗΝΑ
06:34
|
28.04.2024
Μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ακολουθεί εκείνη με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και το δείπνο που παραθέτει ο τελευταίος προς τιμή του Νίκου Δένδια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίχως άμεσες ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.00 η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Αγκυρα, που έγινε παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος-Τουρκίας με επίκεντρο διμερείς σχέσεις, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, από τις οποίες δεν θα απουσιάσουν αυτές που αφορούν τις επικείμενες πενταμερείς στη Γενεύη για το Κυπριακό και ό,τι αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αλλά και τα σχέδια τουρκικών γεωλογικών ερευνών στην λιβυκή ΑΟΖ με βατήρα το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019.

Γύρω στις 19.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί (εκτός απροόπτου) κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη του Δένδια στην Αγκυρα θα ολοκληρωθεί απόψε με την παράθεση προς τιμήν του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του Ραμαζανιού.

Εκτός από τον Νίκο Δένδια στην Αγκυρα είναι και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα