ΑΘΗΝΑ
20:56
|
09.06.2026
Μια ομάδα μαχητών επιτέθηκε σε δύο πετρελαιοπηγές βορειοδυτικά του Κιρκούκ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά από μια έκρηξη στη Βαγδάτη που σκότωσε τουλάχιστον έναν άμαχο και τραυματίστηκε δώδεκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρομοκρατική ομάδα Νταές ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.

Μια ομάδα μαχητών επιτέθηκε σε δύο πετρελαιοπηγές βορειοδυτικά του Κιρκούκ στο βόρειο τμήμα του Ιράκ το Σάββατο, δήλωσε το υπουργείο πετρελαίου. Η επίθεση στο κοίτασμα Μπάι Χασάν “δεν προκάλεσε πυρκαγιά ή ζημιά, δεν επηρέασε την παραγωγή ούτε σταμάτησε την άντληση πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή”, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το υπουργείο είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά στην επίθεση αλλά δεν διευκρίνισαν λεπτομέρειες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν μέχρι στιγμής.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Οργή στη Ρώμη με τον Μπεν Γκβιρ του Ισραήλ για τον χαρακτηρισμό «χώρα της σαγιονάρας» για την Ιταλία

Νέα καταγγελία κατά της Maersk: Εξακολουθεί να εφοδιάζει στρατιωτικά το Ισραήλ

Σιωνισμός, ολιγαρχίες και κόμματα σε εποχή χωρίς αστική δημοκρατία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα