ΑΘΗΝΑ
13:25
|
23.09.2024
To RDIF και η Hualan Biological Bacterin σύναψαν συμφωνία για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατ. δόσεων του Sputnik V, ετησίως, στην Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι σύναψε συμφωνία με την Hualan Biological Engineering Inc., έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς βιοφαρμακευτικών προϊόντων της Κίνας και τον μεγαλύτερο κατασκευαστής εμβολίων κατά της γρίπης, για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων ετησίως, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, στην Κίνα.

Το RDIF, το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη και την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι αυτή η ποσότητα παραγωγής θα είναι επαρκής για τον εμβολιασμό πάνω από 50 εκατομμυρίων ατόμων και πρόσθεσε ότι το RDIF και η Hualan Biological Bacterin έχουν δεσμευτεί για τη μακροπρόθεσμη συνεργασία στην παραγωγή εμβολίων.

Μέχρι σήμερα, το Sputnik V έχει καταχωριστεί σε 60 χώρες παγκοσμίως με συνολικό πληθυσμό 3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V ανέρχεται στο 91,6% όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Lancet, ένα από τα παλαιότερα και πιο έγκυρα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο.

“Η συμφωνία συνεργασίας με την Hualan Biological Bacterin, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμβολίων της Κίνας, θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του Sputnik V. Η Κίνα είναι ένας από τους βασικούς εταίρους στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σχεδόν σε κάθε μέρος του κόσμου για την προστασία της υγείας των ανθρώπων, καθώς το Sputnik V έχει αποδειχθεί ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Το RDIF ιδρύθηκε το 2011 για την πραγματοποίηση συμμετοχικών επενδύσεων, κυρίως στη Ρωσία, μαζί με αξιόπιστους διεθνείς χρηματοοικονομικούς και στρατηγικούς επενδυτές. Λειτουργεί ως καταλύτης για άμεσες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία. Η εταιρεία διαχείρισης του RDIF εδρεύει στη Μόσχα.Το RDIF υλοποίησε περισσότερες από 80 επενδύσεις σε συνεργασία με ξένους εταίρους και καλύπτει το 95% των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου του RDIF απασχολούν περισσότερα από 800.000 άτομα και δημιουργούν έσοδα που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 6% του ΑΕΠ της Ρωσίας. Το RDIF έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς συν-επενδυτές από περισσότερες από 18 χώρες, οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Φαρμάκων της ΕΕ ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V στις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησής του, εξακολουθεί να εξετάζεται μέχρι σήμερα.

Το εμβόλιο βασίζεται σε καλά μελετημένους αδενοϊικούς φορείς για την παροχή της ανοσοποίησης ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του, όπως έχει καταγραφεί από άλλα εμβόλια κατά της Covid-19.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης του πρώτου σταδίου μιας μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή, από επικεφαλής ερευνητές του CONICET και υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας της χώρας, το Sputnik V εμφάνισε ισχυρή ανοσοαπόκριση ακόμη και με μία μόνο δόση.

Στη μελέτη συμμετείχαν 288 άτομα και το 94% εξ αυτών εμφάνισε αντισώματα μετά τη λήψη μίας μόνο δόσης.

Nωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η και Τουρκία προχωρά στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο εσωτερικό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, που επικαλείται τον Afsin Emre Kayipmaz, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον κορονοϊού, η Τουρκία ενέκρινε την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο εσωτερικό της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητοποίηση για τη φωτιά στη Motor Oil

Μπαράζ ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και «ψυχολογικός πόλεμος» στον Λίβανο

Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»

Φωτιά στην Κύθνο-Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα