ΑΘΗΝΑ
08:43
|
27.10.2021
Η ΒioNteck ισχυρίζεται ότι δύναται να διαθέσει και νέο εμβόλιο κατά της νέας μετάλλαξης του ιού σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθυντής της γερμανικήw BioNtech, Ουγκούρ Σαχίν ανακοίνωσε πως η εταιρεία δύναται να διαθέσει νέο εμβόλιο κατά της νέας μετάλλαξης του ιού σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων.

“Τεχνικά είμαστε σε θέση να διαθέσουμε ένα νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων. Βασικά, η ομορφιά της τεχνολογίας του αγγελιοφόρου RNA είναι ότι μπορούμε να αρχίσουμε απευθείας την ανάπτυξη ενός εμβολίου που μιμείται στην εντέλεια την νέα μετάλλαξη”, εξήγησε.

Σημειώνεται ότι η Pfizer και η Moderna δοκιμάζουν ήδη τα εμβόλιά τους για να διαπιστώσουν εάν λειτουργούν κατά της νέας μεταλλαγμένης εκδοχής του ιού, η οποία εντοπίσθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες.

“Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περιμένουμε ότι η ανοσία που αποκτήθηκε μέσω του εμβολίου της Moderna θα λειτουργεί προστατευτικά κατά των μεταλλάξεων που έχουν πρόσφατα περιγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον τεστ τις επόμενες εβδομάδες για να επιβεβαιώσουμε την προσδοκία αυτή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Moderna.

H Pfizer από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται στοιχεία σχετικά με την ικανότητα δειγμάτων αίματος ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech να εξουδετερώσουν το νέο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Yπενθυμίζεται ότι χθες, ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμιτρίεφ, εξήγησε ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι πολύ αποτελεσματικό” και απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και απέναντι σε όλες τις μέχρι τώρα μεταλλάξεις του ιού.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Βαγγέλης Μανωλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως έχει πληροφορίες που βεβαιώνουν ότι έχει απομονωθεί και στη Ελλάδα το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ώρα της κρίσης για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου

Νέα πλατφόρμα για σχολικές κάρτες COVID-19 στα δημόσια σχολεία

Έρευνα για την ψωρίαση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα στις 29 Οκτώβρη

“Βολές” στην κυβέρνηση από το ΜέΡΑ25 για την αύξηση κρουσμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα