ΑΘΗΝΑ
11:47
|
20.04.2024
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι στο Καπιτώλιο μπήκαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος και όχι οπαδοί του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε κατ’ ιδίαν ότι στο Καπιτώλιο εισέβαλαν την περασμένη Τετάρτη μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («Antifa people») και όχι οπαδοί του, παρ’ ότι υπάρχουν αναρίθμητα βίντεο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ατόμων που μπήκαν στο εμβληματικό κτήριο ήταν υποστηρικτές του.

Αντιμέτωπος με δεύτερη διαδικασία παραπομπής του, που πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του, ο Τραμπ πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών, Κέβιν Μακάρθι, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο και μια δεύτερη πηγή ενημερωμένη για τη συνομιλία.

Σύμφωνα με τον Axios, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει τους περί Antifa ισχυρισμούς του Τραμπ και αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), τόνίζοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη: “Ξέρω, ήμουν εκεί” φαίρεται να του είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το ευρύ και γενικά στερούμενο κεντρική ηγεσία αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Δευτέρα(11/1) ενόψει και της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

“Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια της Κολούμπια και διέταξε τη διοίκηση της Ομοσπονδιακής Βοήθειας να συνδράμει τις προσπάθειες της Περιφέρειας λόγω της έκτακτης ανάγκης σχετικά με την 59η ορκωμοσία Προέδρου των ΗΠΑ” αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον, ο Τραμπ συνάντησε την Δευτέρα (11/1) στον Λευκό Οίκο τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν έως το τέλος της θητείας τους που εκπνέει στις 20 Ιανουαρίου, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο .ABC News: «Oι δύο άνδρες συναντήθηκαν το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο και είχαν μια καλή συζήτηση για την επόμενη εβδομάδα και τον αντίκτυπο που είχαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια του έργου και των επιτευγμάτων της διοίκησης Τραμπ”.

Υπενθυμίζεται, ότι η ρήξη στη σχέση τους ήρθε μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, καθώς ο Πενς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης της 25ης Τροπολογίας του Συντάγματος με το οποίο μπορούσε να καθαιρέσει τον Τραμπ.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν, τη Δευτέρα (11/01), στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατηγορητήριο εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για «υποκίνηση σε εξέγερση», στον απόηχο της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο που έγινε την περασμένη Τετάρτη (06/01).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα